1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Yerlikaya Açıkladı: 445 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 445 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerince 22-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Yerlikaya, 2 milyon 365 bin 59 aracın denetlendiğini, 445 bin 375 sürücüye/araca işlem yapıldığını ifade etti.

Denetimlerde, kurallara uymayan sürücülere cezai yaptırımlar uygulandı. Mevzuata aykırı şekilde ışıklı veya sesli uyarı cihazı (çakar) kullanan 229 sürücüye işlem yapılırken, hız ihlali nedeniyle 123 bin 603 sürücüye ceza kesildi. Ayrıca, periyodik muayenesi olmayan 23 bin 594 araç tespit edilirken, emniyet kemeri takmayan 16 bin 396 sürücü de denetimlerden kaçamadı.

Sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 117 kişiye işlem yapılırken, zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 8 bin 944 araç da trafikten men edildi. Toplamda, 445 bin 375 araç ve sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle işlem yapıldı.

“Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım”

Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekerek, alkollü araç kullanımına karşı yapılan denetimlerin 7/24 esasına göre devam ettiğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, “Alkollü araç kullanımıyla mücadele 7/24 esasına göre trafik görevlilerimizce yapılmaktadır. Alkollü sürücü tespitine yönelik teknik cihazlar denetlemelerde etkin olarak kullanılmaktadır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal da etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya Açıkladı: 445 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı
Yorum Yap