1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Uraloğlu Açıkladı! Instagram Erişime Açılacak mı?

Bakan Uraloğlu Açıkladı! Instagram Erişime Açılacak mı?

featured
service

Türkiye, katalog suçlar çerçevesinde taleplerine yanıt vermediği gerekçesiyle 2 Ağustos’ta Instagram’a uyguladığı erişim engelini kaldırıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, taleplerin karşılanacağı ve sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağına dair söz alındığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Instagram yetkilileri ile yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti. Uraloğlu, özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağına ve kullanıcıların maruz kaldığı sansür konusunda ortak bir çalışma yürütüleceğine dair söz aldıklarını ifade etti.

Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.”

Bakan Uraloğlu Açıkladı! Instagram Erişime Açılacak mı?
Yorum Yap