1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Detaylarını Açıkladı

Bakan Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Detaylarını Açıkladı

featured
service

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yılı başında devreye alınacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yeni sistemle akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edilebileceğini belirten Bakan Şimşek, sistemin ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ise isteğe bağlı olacağını duyurdu.

Vergi Kaçakçılığı ve Kayıt Dışılıkla Mücadele

Bakan Şimşek, UTTS sayesinde akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılmasının hedeflendiğini vurguladı. Paylaşımında, “Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir. Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni sistemin, özellikle ticari taşıtlarda zorunlu olacağına dikkat çeken Şimşek, bireysel taşıtlarda ise isteğe bağlı olarak uygulanacağını belirtti. Bu adımın, vergi kaybını önlemeye yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden Şimşek, UTTS ile mali disiplini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dijital Takip ile Akaryakıt Tüketimi Kontrol Altında

Bakan Şimşek, UTTS’nin, akaryakıt tüketimini dijital olarak takip etmeye olanak sağlayacağını belirterek, bu sistemin vergi adaletini ve etkinliğini artıracağını ifade etti. Sistemin devreye girmesiyle birlikte, akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.

Bakan Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Detaylarını Açıkladı
Yorum Yap