1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Ali Yerlikaya: “Sosyal Medyada Sapkın Düşünceleri Yayanlara Acımayacağız”

Bakan Ali Yerlikaya: “Sosyal Medyada Sapkın Düşünceleri Yayanlara Acımayacağız”

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord kullanıcısı iki çocuğun muhafaza altına alındığını duyurdu. Yerlikaya, “Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız.” dedi. E.K. ve A.T. adlı iki çocuğun ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Bakan Yerlikaya, Telegram ve Discord gibi sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak faaliyet gösteren C31K adlı grubun yöneticilerinden, “Hz. Ebu Cehil” takma adını kullanan şahsın E.K. isimli bir çocuk olduğunun tespit edildiğini ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındığını duyurdu.

Ayrıca, “Arda Bateman” olarak bilinen başka bir şahsın da A.T. adlı bir çocuk olduğu belirlenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı ifade edildi. Her iki kişinin de ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağı belirtildi.

Çocukları cinsel istismara zorlayan, kadına şiddet eğiliminde bulunan ve kin ile nefret yayan kişi ve gruplarla mücadelenin devam edeceğini belirten Yerlikaya, “Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir” şeklinde konuştu.

“600 bin personelimizle huzur ve güveni sağlamak için varız”

Bakan Yerlikaya, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi;

“Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var! Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir. Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlara eğilimli olan suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda devam edecektir. Bizim zehir tacirleri ve sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yoktur! İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelimizle huzur ve güveni sağlamak için varız. Bundan geri adım atmayız!”

Bakan Ali Yerlikaya: “Sosyal Medyada Sapkın Düşünceleri Yayanlara Acımayacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.