1. Haberler
  2. Yerel
  3. BAK-Kadıköy ilk ve tek kamu kurumu oldu

BAK-Kadıköy ilk ve tek kamu kurumu oldu

featured
service

Kadıköy Belediyesi’nin Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK-Kadıköy), “ağır seviye arama kurtarma” akreditasyonunu alarak, olası afetlere AFAD ile birlikte müdahale edebilme yetkisine sahip ilk ve tek kamu kurumu oldu. Bu yetki ile BAK-Kadıköy, olası ulusal afet durumlarında AFAD koordinasyonunda olaylara müdahale edebilecek veya afet yönetimini tek başına üstlenebilecek.

BAK-Kadıköy, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenen “Afetlere İlişkin Akreditasyon Standartları Yönetmeliği” kapsamında gerekli kriterleri yerine getirerek, ağır seviye arama kurtarma sınavını başarıyla tamamladı ve sertifikasını aldı.

BAK-Kadıköy ilk ve tek kamu kurumu oldu 1

Kadıköy Belediyesi çalışanları ve gönüllülerden oluşan 96 kişilik BAK-Kadıköy ekibi, 2022 yılında zorlu bir eğitim sürecinin ardından orta seviye arama kurtarma yetkisi almıştı. Bu yıl ise AFAD’ın Kentsel Arama Kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, ağır seviye arama kurtarma akreditasyonunu almaya hak kazandı.

BAK-Kadıköy ilk ve tek kamu kurumu oldu 2

2005 yılında kurulan BAK-Kadıköy, bugüne kadar İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün görevlendirmesi ile çeşitli bölge tatbikatlarında ve operasyonlarda yer aldı. İzmir, Elazığ ve Hatay depremleri, büyük orman yangınları, Kastamonu sel felaketi ve kayıp arama gibi olaylarda aktif olarak görev yapan ekip, aynı zamanda afetlerle ilgili kamu kuruluşlarıyla koordineli çalışarak gönüllü gruplara ve okullara eğitimler de veriyor.

BAK-Kadıköy ilk ve tek kamu kurumu oldu
Yorum Yap