1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Buluştu

Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Buluştu

featured
service

Yeşilay, bağımlılıklarla mücadeleye gönül vermiş 30’u aşkın sivil toplum kuruluşunu Sepetçiler Kasrı’nda düzenlediği “Bağımlılıkla Mücadele Eden STK’larda Kapasite Geliştirilmesi” projesi kapsamında ağırladı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün de destek verdiği geniş katılımlı çalıştayda, Türkiye genelinde bağımlılık alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

Çalıştayda Yeşilay ve STK’lar, güçlü iş birliği ve etkin çalışma yöntemlerini ele aldı. Bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası sahada önemli roller üstlenen Yeşilay, bu kez ilgili STK’ların kapasitelerini geliştirmek ve çalışmalarının etkinliğini artırmak amacıyla bu programı düzenledi. Etkinlikte, Yeşilay’ın çalışmaları ve projenin detayları anlatıldı, katılımcı STK’lar ve temsilciler birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının bağımlılıklarla mücadele alanında ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Çalıştayda, STK’ların birlikte çalışabilme kapasitesini güçlendirmesi, karşılıklı tecrübelerden yararlanılması, STK’ların güçlü olduğu alanlarda diğerlerine rehberlik etmesi ve Yeşilay’ın bağımlılık alanındaki deneyim, bilgi ve birikimini diğer STK’larla paylaşması gibi konular ele alındı.

Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Buluştu 1

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, çalıştaya katılan STK temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bağımlılık meselesi tek bir kurumun kaldırabileceği bir yük değil. Beraber çalışmak zorundayız. Yeşilay olarak sizlerle ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. İnsanlar, daha fazla bağımlı olsunlar diye çocukluktan itibaren bağımlılık endüstrisi tarafından türlü stratejilere maruz bırakılıyorlar. Bu tuzakları boşa çıkarmak için güçlerimizi birleştirmek, bilgimizi ve tecrübemizi paylaşmak zorundayız.”

Çalıştay sonucunda belirlenen 5 ana hedef ise şu şekilde sıralandı:

  1. Bağımlılıkla mücadelede bütüncül kapasite gelişimini sağlamak
  2. Proje geliştirme ve uygulamada ortak kapasiteyi güçlendirmek
  3. Bağımlılıkla mücadele eden STK’ları buluşturacak bir iletişim ağı kurulması
  4. İş birliklerini geliştirecek altyapının tesis edilmesi
  5. İçeriklerin “açık kaynak” formunda paylaşılması
Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Buluştu