1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Ayvalık Açık Hava Film Geceleri Başlıyor!

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri Başlıyor!

featured
service

Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde, Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin habercisi Açık Hava Film Geceleri için geri sayım başladı.

Yılın dikkat çeken ve dünya festivallerinden ödüllerle dönen yerli ve yabancı yapımlar, Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda 15-23 Haziran tarihleri arasında Ayvalık’ta izleyiciyle buluşacak. Ayvalık Belediyesi’nin yeni binasının denize nazır bahçesinde her akşam 21.30’da başlayacak seanslarda, Kurukahveci Mehmet Efendi izleyicilere kahve ikramında bulunacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sanatın her alanını kentte görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri Başlıyor! 1

9 Gece Boyunca Açık Havada Film Keyfi

15 Haziran: Oppenheimer

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri, 15 Haziran akşamı Christopher Nolan imzalı “Oppenheimer” ile başlayacak. 7 Oscar ödüllü film, atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın gözünden anlatıyor. Cillian Murphy’nin unutulmaz performansı ile dikkat çeken film, Oppenheimer’ın dünyayı kurtarmak için yok etme riskini göze almak zorunda kalmasını konu alıyor.

16 Haziran: Dali’yi Beklerken

David Pujol’un yönettiği “Dali’yi Beklerken / Waiting For Dali”, 16 Haziran akşamı gösterilecek. Film, yetenekli bir şef olan Fernando’nun, Salvador Dalí’nin yaşadığı Cadaqués köyüne gelişini ve burada yaşadığı dönüşümü anlatıyor.

17 Haziran: İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek

Fatih Akın’ın “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” filmi, 17 Haziran’da yenilenmiş versiyonuyla izleyiciyle buluşacak. Film, İstanbul’un müzikal panoramasını sunarken, farklı müzikal tarzları birleştirici bir rol üstleniyor. Gösterimin ardından, 18 Haziran’da müzik yazarı Murat Meriç “Dünyanın İki Yakası: 2000’lerin başında İstanbul’un Müziği” başlıklı bir söyleşi yapacak.

18 Haziran: Çocuk ve Balıkçıl

Hayao Miyazaki’nin En İyi Animasyon dalında Oscar kazanan filmi “Çocuk ve Balıkçıl / The Boy and the Heron”, 18 Haziran akşamı gösterilecek. II. Dünya Savaşı döneminde geçen film, Mahito’nun yas dönemi ve büyüme hikâyesini anlatıyor.

19 Haziran: Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan “Kuru Otlar Üstüne” filmi, 19 Haziran’da gösterilecek. Film, ücra bir kasabada görev yapan bir öğretmenin hikâyesini anlatıyor. Başroldeki Deniz Celiloğlu’nun performansı dikkat çekiyor.

20 Haziran: İlgi Alanı

Jonathan Glazer’ın “İlgi Alanı / The Zone of Interest” filmi, 20 Haziran akşamı izleyiciyle buluşacak. Auschwitz kampında geçen film, sıradan bir yaşamın içindeki derin çelişkileri ve kötülüğün sıradanlığını gözler önüne seriyor.

21 Haziran: Hayat

Zeki Demirkubuz’un yeni filmi “Hayat”, 21 Haziran’da izleyiciyle buluşacak. Film, evden kaçan Hicran’ın nişanlısı Rıza’nın onu arayışını konu alıyor. Miray Daner ve Burak Dakak başrollerde yer alıyor.

22 Haziran: Zavallılar

Yorgos Lanthimos’un “Zavallılar / The Poor Things” filmi, 22 Haziran akşamı gösterilecek. Emma Stone’un performansıyla dikkat çeken film, kadın özgürlüğü teması üzerinden ideolojik bir bakış açısı sunuyor.

23 Haziran: Öğretmenler Odası

İlker Çatak’ın “Öğretmenler Odası / The Teacher’s Lounge” filmi, 23 Haziran’da gösterilecek. Film, genç öğretmen Carla’nın bir hırsızlık olayını çözme çabasını ve bunun yarattığı tartışmaları konu alıyor.

Bilet Bilgileri

Kültür için Alan tarafından desteklenen Seyir Derneği’nin düzenlediği Açık Hava Film Geceleri için biletler 1 Haziran’da www.biletix.com üzerinden satışa sunulacak. 14 Haziran’a kadar sürecek indirimli ön satışta biletler 170 TL’den satılacak. 15-23 Haziran tarihleri arasında ise biletler hem kapıdan hem de www.biletix.com üzerinden 220 TL karşılığında alınabilecek.

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri Başlıyor!
Yorum Yap