Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ı projelerini sahiplenmekle eleştiren, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Gültekin Ayantaş, “Bazı projelerimizi ‘Biz yaptık’ diye anlatıyorlar. Örneğin Cücük Konağı, Kalaba Kuran Kursu, Balıkhisar Sağlık Ocağı’nın kaba inşaatını biz bitirdik. Çardakbağı Köy konağının tamamını biz bitirdik. Hastane bize ait proje. Proje ihalesi bizim dönemimizde yapıldı, inşaa ihalesi ile inşaası bu dönemde yapıldı. Proje bizim, yatırım programına biz aldırdık, yerini biz aldık. Bunlara rağmen ‘Ben yaptım’ demek, böyle bir şey olamaz, bizim yaptığımız hizmetlere sahip çıkmanın bir anlamı yok” diye konuştu.
“GEÇEN HAFTA 13 DÖNÜM YER SATILDI”
“Sahadaki en büyük rahatlığımız vatandaşın bana geçmişte çok rahat bir şekilde ulaşmış olabilmesi, kapımızın açık olması” diyen Ayantaş, “Vatandaş açısından önemli bir mesele bu. Hizmetler bizim zamanımızda yapılan hizmetler, son 5 yılda Akyurt’ta görünür, ya da değer katacak bir hizmet üretilmedi. Çok ciddi gayrimenkul satıldı, buna karşılık ortada ne var? Hiçbir şey yok. Bugün 220 dönüme yakın yer satıldı, belediye hissesi ne kadar satıldı bilmiyoruz. Daha geçen hafta 13 dönüm belediye hissesi satıldı. Bugün 13 dönüm 50 milyon TL’den fazla yapıyor, 3-4 ay önce de 80 milyon TL’lik yer satılmıştı. Ben bugünün rakamıyla yaklaşık 450 milyon TL ile belediyeyi teslim etmiştim. Bunun yanında birçok yeri de satın almıştık. Belediyeye bir kuruş gelir getirecek iş yapılmadı” diye konuştu.
“YILDIRIM VE BEYAZIT’I İMARA AÇACAĞIZ”
İmar bekleyen mahalleler ile ilgili de konuşan Ayantaş, “Büğdüz’ü, Balıkhisar’ı, Kalaba’yı, Kızık’ı bitirmişiz. 5 senede tapu dağıtılamadı. İmarı, parselasyonu bitirmiştim, tapu dağıtmama 3-4 ay kalmıştı. 5 senede bitiremediler. İmarda bazı değişiklikler yaptılar, değişiklik demek, sürenin uzaması demektir. Değişiklik yapmalarına hiç gerek yoktu. İmar planlarını mahkeme kararlarına göre yaptığımız için, değişiklik yapma hakkı yoktu. Yapılan değişiklikler itiraz hakkını yeniden tanıdı. Böylelikle süreç uzadı. Yıldırım Mahallesi bizim dönemimizde imara açıktı. Ama bozulmamış 2 bin metrekare ve üzerini toplayıp gelen olursa çok katlı veriyorduk. O şekilde vatandaşın ihtiyaçlarını çözüyorduk. Bozulmamış adalarda klasik yapılaşma devam ediyordu. Gelir gelmez Yıldırım ve Beyazıt Mahallesi’ni ruhsata açacağım” diye konuştu.
“BÜYÜK PASTADAN DİLİM ALACAĞIZ”
“Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışılsaydı hem fuar alanı hem de et entegre tesisi çözüme kavuşmuş olurdu” diyerek sözlerine devam eden Ayantaş, “Büyükşehir Belediye başkanı kim seçilirse seçilsin biz uyumlu çalışacağız. Akyurt olarak, Büyükşehir’in, büyük pastasından dilim alacağız. Bir belediye başkanının amacı gidip büyükşehirde kavga etmek değildir. Belediye başkanının amacı ilçesine hizmet almaktır. Uyumlu çalışarak bu hizmeti alırız. Mansur başkan Et Entegre Tesisi yapmak istiyorsa bizim yerimiz hazır. Belediye başkanı olduktan sonra hemen tahsisini yaparım. Düşüncemiz ise Tekebeli’nden sonra Karacakaya bölgesinde belediyemize ait bir yer var. Hemen oranın tahsisini yaparız. Yeter ki, ilçemize tesisler kazandırılsın” dedi.
“1,5 MİLYON METREKARELİK MESİRE ALANINI TAMAMLAYACAĞIZ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Osmanlı Mesire alanını 4 etap olarak planladıklarını ve diğer 3 etabın tamamlanması için çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Ayantaş, “Osmanlı Mesire Alanının 2. etabının yüzde 60’sı belediyemizin mülkiyetinde. Tamamlanan birinci etap 170 dönümlük bir alana sahip, ikinci etap ise yaklaşık 50 dönüm. ‘Şükrü Acar’ okulumuzun yanında kamu yararı kararı alınmıştı, burayı imara açarak doldur-boşalt ile kamulaştırma sorununu çözeceğiz. 3. Etapta kamulaştırma gerekli, 4. Etap hazine mülkiyetinde. Toplamda 1,5 milyon metrekarelik alanı ilçemize mesire alanı olarak kazandıracağız”
“BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE SEVE SEVE YAPARIZ”
Ganinin Ağıl Gençlik Kampı projesine değinen Ayantaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ganinin Ağıl mevkisindeki gölette gençlik kampı projemiz hazır. Gençlerin kamp yapmalarını sağlayacağız, aynı zamanda o bölgenin tamamını ağaçlandıracağız. Bunu da vatandaşımızla ortak yapacağız. Ağacını biz alacağız, beraber dikeceğiz, büyük, boylu ağaçlar dikeceğiz ki, daha erken yetişsin. O bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz, vatandaşlarımız burada olta balıkçılığı yapabilecek. Burayı belediye bütçemizle yaptık ve önem veriyoruz. Büyükşehir’de bu noktada destek verirse seve seve birlikte yaparız.
“SANAYİ KAVŞAĞI TEHLİKELİ”
Mevcut yollar yeterli değil, Akyurt’ta çevre yollarına ihtiyacımız var. Meslek lisesinden, polis meslek yüksek okuluna bağlanacak bir çevre yolu, TOKİ’nin önünden Çubuk Caddesi’ne geçireceğimiz bir yol, üçüncü yol ise, Akyurt bağlar girişi olacaktır. Rekreasyon alanından, bağların girişine bir yol sağlayarak, sanayimize, emniyetimize de ulaşımı sağlayacak bağlar girişini çözmek lazım. Sanayi kavşağı şu anda çok tehlikeli. Bunları da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözmemiz lazım.
STK’LARA RAVLI HAN
Belirli bir üye sayısına ulaşmış sivil toplum örgütüne localar vereceğiz. Hepsinin kullanabileceği büyük bir salon yapacağız, ortak kullanım alanları olacak. STK’lar toplantıları için bu salonu kullanabilecek. Hepsine ayrı ayrı salon yapma şansımız yok, çay, kahve hizmetlerinin verileceği yerlerde yapacağız. Projemiz hazır, detaylı çalıştık. Göreve geldiğimizde projemizi hayata geçireceğiz.
İNŞAA ETMİŞTİK, DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Öğretmenevimizi aslında Höyük parkımızda inşaa etmiştik ancak dönüştürüldü, duşlarına kadar her şeyini yıktılar, yazık oldu. Bir öğretmenevi inşaa edeceğiz ve Milli Eğitim’e devredeceğiz. Otelde kalmaya gücü olmayan misafirlerimiz, ilçemizin ziyaretçileri burada konaklayabilecek. Bu önemli ihtiyacımızı çözeceğiz.”