1. Haberler
  2. ANKARA
  3. ASKİ’den Ankara’ya Dev İçme Suyu Yatırımı

ASKİ’den Ankara’ya Dev İçme Suyu Yatırımı

featured
service

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkent’in içme suyu altyapısını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri arasında inşa edilecek 6 kilometre uzunluğundaki yeni içme suyu ana isale hattı projesi ile 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlanacak.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana Başkent’in altyapı sorunlarına yönelik gerçekleştirdiği yatırımlara bir yenisini ekliyor. 2 Temmuz 2024 tarihinde ihaleye çıkılan, “Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” için 30 Eylül 2024 itibarıyla sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında, Yenimahalle’deki P1 Pompa İstasyonu ile Keçiören Etlik Mahallesi’ndeki P2 Pompa İstasyonu arasında uzanan, sık sık arıza veren ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan eski hat iptal edilecek. Yerine çelik borularla 6 kilometrelik yeni bir ana isale hattı döşenecek. ASKİ yetkilileri, hattın yenilenmesiyle Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yaşayan vatandaşların su kesintileriyle karşı karşıya kalma ihtimalinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Proje tamamlandığında, 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz ve kaliteli içme suyu temin edilecek.

Proje için İller Bankası aracılığıyla Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi sağlandı. 346 milyon TL değerindeki bu büyük ölçekli projenin iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

ASKİ’den Ankara’ya Dev İçme Suyu Yatırımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.