1. Haberler
  2. ANKARA
  3. ASKİ’den Altındağ’a 300 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

ASKİ’den Altındağ’a 300 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

featured
service

ASKİ Genel Müdürlüğü, Altındağ ilçesinde uzun süredir devam eden altyapı sorunlarını çözmek amacıyla geniş kapsamlı bir yatırım hamlesine başladı. Yaklaşık 300 milyon liralık proje çerçevesinde, ilçeye 25 kilometre 456 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu ve atık su hattı inşa edilecek.

Projenin önemli ayaklarından biri olarak, Yıldız ve Orhan Kemal Caddeleri’nde yaşanan sel ve su taşkınlarına karşı çalışmalar ile değişen imar planları nedeniyle ekonomik ömrünü tamamlamış olan atık su hatları da yenilenecek. ASKİ ekipleri, ilk kazmayı Yıldız Caddesi’ndeki nihai deşarj noktası olan Başpınar Mahallesi’nde vurdu.

2025 yılında başlatılacak olan 2. etap çalışmaları kapsamında ise Feridunçelik Mahallesi 1048, 1762 ve 1727. Cadde ile Beşikkaya Mahallesi 1944. Cadde’deki imalat çalışmaları bitirilecek. Yatırım programı kapsamında 1048. Cadde ve Şehit Cemaleddin Koç Caddesi’nde birlikte çalışan yağmur suyu ve atık su hatları da ayrıştırılacak. Böylece konutlarda yaşanan pis su baskınları da önlenecek.

ASKİ'den Altındağ'a 300 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı 1

ASKİ Genel Müdürü Akçay: “Sorunlar sona erecek”

Çalışmaları yerinde denetleyen ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, “Altındağ ilçesinde uzun zamandır yağmur suyu ve atık su kolektörlerinde ve altyapısında yaşanan sorunlar var. Bu sorunları çözmek üzere bir yatırıma başladık. Bu, Ankara’da yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi olacak ve yatırım çerçevesinde Feridun Çelik, Başpınar ve Beşikkaya Mahallelerinin yağmur suyu ve atık su sorununu inşallah çözeceğiz. Bu yatırımın toplam bedeli yaklaşık 300 milyon lira tutacak. Toplam uzunluğu 25 kilometreyi geçecek yatırım tamamlandığında, mahallelerimizde yaşanan sorunlar sona ermiş olacak” dedi.

ASKİ, projenin ilk etabını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Başpınar Mahallesi’ndeki Yıldız, Orhan Kemal, 1048, Şehit Cemaleddin Koç ve Şehit Mehmet Kocakaya Caddelerindeki imalat işlerinin yıl bitmeden bitirilmesiyle projenin yüzde 70’inin tamamlanması öngörülüyor.

ASKİ’den Altındağ’a 300 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.