1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Artık Yürüyemezsin’ Dediler… 69’unda Yeniden Ayakta

‘Artık Yürüyemezsin’ Dediler… 69’unda Yeniden Ayakta

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım birimi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile yürüyemeyen hastalara umut oluyor. Yatağa bağımlı birçok hastanın yeniden adım atmasını sağlayan ekipler, doktorların “Artık yürüyemezsin” dediği 69 yaşındaki Bahattin Aslan’ın da elinden tuttu.

Bahattin Aslan’ın Mucizevi Yürüyüşü

Tozkoparan Mahallesi’nde yaşayan ve 2018 yılında geçirdiği ikinci bel fıtığı ameliyatı sonrası yatağa bağımlı hale gelen Bahattin Aslan, farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti almasına rağmen ilerleme kaydedemedi. Yaklaşık bir yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Aslan, fizyoterapistlerin evde verdiği özenli tedaviyle yeniden ayağa kalktı. Şu an walker desteğiyle evin içinde yürüyebilen ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilen Aslan, hem merkezde hem de Aladağ’daki yayla evinde fizik tedavi hizmeti almaya devam ediyor.

Bahattin Aslan, doktorların kendisine yürüyemeyeceğini söylediğini belirterek, “ ‘Sen yürüyemezsin’ dediler. 5 sene yürüyemedim. Başka yerlerde fizik tedavi hizmeti aldım, ama faydasını göremedim” dedi. Aslan, çocuklarının Büyükşehir’e başvurusu sonrası fizyoterapistlerin düzenli olarak evine geldiğini belirterek, “Ayaklarım hiç tutmuyordu, uyuşuktu. Fizyoterapist kızımız hareketler yaptırdı. Haftada bir geldi. Şimdi tuvalete gidip geliyorum. Çok zorluklar çektim. Bir Allah bir ben bilirim. Allah kimseyi köşeye yatırıp da kapıya baktırmasın. Çok zor. Hanımı da çok yoruyorduk” diye konuştu. Aslan, 5 yıl sonra yürümenin mutluluğunu ise, “Yürümek çok güzel bir duygu. Oy kullanmaya bile gittim. Mutluyum çok şükür. Yazlıkta da geldiler. Ben hiç yorulmadan tedavimi orda da yaptılar. Vahap Başkanımıza teşekkür ederim, Allah razı olsun” cümleleriyle ifade etti.

Eşinin Mutluluğu Gözlerinden Okunuyor

Yatağa bağımlı kalan eşine 5 yıl boyunca bakan İmren Aslan, sürecin kendisi için de zor geçtiğini belirtti. “Eşim böyle rahatsız olunca hep onunla ilgilendim. Çocuğun altını bile değiştirmek çok zor, büyük insanınkini değiştirmek daha da zor, yorucu. 5 sene böyle devam etti. Çok şükür eşim sağlığına kavuştu. Benim de işim kolaylaştı. Vahap Başkanımdan da memnunum. Ona da çok teşekkür ediyorum, saygılarımı, sevgilerimi yolluyorum” dedi.

Fizyoterapistlerin Özverili Çalışmaları

Sağlık İşleri Dairesi’nde fizyoterapist olarak görev yapan Bengisu Gürler, Bahattin Aslan’ın tedavi sürecini anlatarak, “Biz geldiğimizde 5 yıl boyunca hiçbir hareketini gerçekleştiremeyen, tamamen yatağa bağımlı bir hastaydı. Yavaş yavaş yatak içi egzersizleriyle bacaklarındaki kuvvetlendirmeyi artırdık. Daha sonra oturma ve ayağa kalkma dengesi için egzersizlerimizi uyguladık. Durumu iyiye gittikçe egzersizlerimiz çeşitlendi. Bağımsızlığını kazandığını fark ettiğimizde, yürüme-denge egzersizleri ile beraber tedavimizi taçlandırdık” dedi.

Aslan’ın durumunun her gün daha iyiye gittiğini belirten Gürler, “Şu anda kendisi yataktan kalkıp oturabiliyor, walker desteğiyle evin içinde yürüyor. Şu anki amacımız tamamen bağımsız yürümesini sağlamak. 5 yıl boyunca hiç hareket etmeyen ve yatağa bağımlı bir şekilde yaşayan bir hastayı şu an hayata döndürdük” dedi. Aslan’ın tedavisine yaz kış devam ettiklerini belirten Gürler, tedavi sürekliliğinin Aslan’ın iyileşmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Gürler, bu tarz şikayetleri olan hastaların Alo 185 ve 0324 223 42 42 numaralı telefonları arayarak evde fizik tedavi talebinde bulunabileceklerini de ekledi.

‘Artık Yürüyemezsin’ Dediler… 69’unda Yeniden Ayakta
Yorum Yap