1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Antalya’da Patates ve Soğan Ekimine Yasak! Cavit Arı: “Bu Karardan Derhal Vazgeçilmelidir”

Antalya’da Patates ve Soğan Ekimine Yasak! Cavit Arı: “Bu Karardan Derhal Vazgeçilmelidir”

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Tarım Bakanlığı tarafından Antalya’da alınan üretim planlaması kararına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çiftçilerin mağdur edileceğini belirten Arı, “Antalya’da kuru fasulye, patates, soğan gibi ürünlerin ekimini yasaklıyor. Küçük arazisine ektiği ile geçimini sağlayan küçük çiftçimiz iktidar eliyle mağdur edilecektir. Bu karardan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Ayrıca, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video aracılığıyla Tarım Bakanlığı’na seslenen Arı, alınan kararla küçük çiftçilerin zor duruma düşeceğini belirtti. Arı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarım Bakanlığı tarafından alınan bir kararla bundan sonra Antalya’da patates, soğan, kuru fasulye gibi ürünlerin ekimi yasaklandı. Buradan vatandaşlarımıza, çiftçilerimize duyuruyorum. Tarım Bakanlığı Antalya’mızda artık bundan sonra patates ekemezsiniz, soğan ekemezsiniz, kuru fasulye ekemezsiniz demekte.

Üretim planlaması gerekçe gösterilerek alınan kararla Antalya’mızda, ilçelerimizde sadece bundan sonra arpa, buğday, nohut, yem bitkileri gibi belli bölgelerde de pamuk gibi ürünler ekilebilecek. Peki benim köyde kendi küçük arazi içerisinde patates eken, soğan eken, kuru fasulye yetiştiren vatandaşımız ne olacak? Bu vatandaşlarımız bundan sonra bakanlık eliyle mağdur duruma düşürülmektedir. Ben bu kararın önce Antalya için sonra tüm Türkiye için yeniden gözden geçilmesini buradan talep ediyorum.

Kendi imkanıyla küçük arazide patatesini üretecek, domatesini üretecek, soğanını üretecek olan örneğin Çandır’da, Dere’de, Kayabaş’ta, kuru fasulyesini üretecek olan vatandaşımız bu yasak kapsamına sokulmakta. Bu kadar da vatandaşa eziyet edilmez. Bu kadar da çiftçiye, üreticiye eziyet edilmez diyorum. Tarım Bakanlığı bu kararınızı gözden geçirin.”

Antalya’da Patates ve Soğan Ekimine Yasak! Cavit Arı: “Bu Karardan Derhal Vazgeçilmelidir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.