1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya’da Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı

Antalya’da Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı

featured
service

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kültürel ve sosyal gelişimini desteklemek amacıyla düzenlediği ‘Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı’nın ikincisi kapsamında Başkent Gençlik Meclisi’nden 50 genci Antalya’da ağırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kampında buluşan gençler, üç gün sürecek atölye çalışmaları, kültür gezileri, eğlenceli aktiviteler ve toplantılarda bir araya gelerek gençlik politikalarını tartışacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı, Ekim ayında İzmir, Eskişehir ve Muğla’dan gelen gençlerin katılımıyla ‘Cumhuriyet Buluşması’ adı altında düzenlenen ilk etkinlikle başlamıştı. Programın ikinci aşamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Gençlik Meclisi’nden 50 genç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde Antalyalı akranlarıyla buluştu. ‘Yerel gençlik politikaları, gençlerin güçlendirilmesi ve bu politikaların geliştirilmesi’ temasıyla düzenlenen kampta gençler, atölye çalışmaları, kültürel geziler ve eğlenceli etkinliklere katılarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

“Türkiye İçin İnanılmaz Bir Etki Uyandırdı”

Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, Antalya’da bulunmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyerek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı proje aslında var olan uluslararası değişim projelerinin yerel düzeye indirilmesi ve Türkiye için inanılmaz bir etki uyandırdı. Burada gençlerin yerel karar alma sürecinde yer alma biçimleri, gençlik politikaları ve gençlere tanınan alanların geliştirilmesi konularında konuşacağız. Çok verimli bir program olacağına inanıyorum” dedi.

Antalya’da Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.