1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Antalya’da Devasa Deniz Deşarj Hattı’nın Sonuna Gelindi!

Antalya’da Devasa Deniz Deşarj Hattı’nın Sonuna Gelindi!

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da çevre dostu bir altyapı projesi olarak inşa ettiği devasa deniz deşarj hattını tamamlama aşamasına geldi. Projenin yüzde 90’ı tamamlandı ve 2024 yaz sezonu başlamadan önce faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Muhittin Böcek tarafından yaklaşık 10 ay önce kamuoyuna duyurulan ve 100 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı projesi, Gazipaşa’nın atıksu arıtma kapasitesini 4 katına çıkaracak ve denize verilen atık suların deniz ekosistemine zarar vermeden açık denize deşarj edilmesini sağlayacak.

Deniz Tabanı Altına Gizlenen 2.6 Kilometrelik Hat

Proje kapsamında, 2600 metre uzunluğunda ve 40 metre derinliğinde bir deniz deşarj hattı inşa ediliyor. Borular, dalga hareketlerinden ve tekne çapalarından korunmak için 1200 metre boyunca deniz tabanına gömüldü. Bu sayede deniz ekosistemine zarar vermeden atık suların açık denize deşarj edilmesi mümkün olacak.

Yaz Sezonunda Huzurlu Bir Deniz Mümkün

Gazipaşa’daki mevcut arıtma tesisinden arıtılan suların daha önce Hacı Musa Deresi’nden halka açık yüzme alanlarına deşarj edildiğini belirten yetkililer, yeni deniz deşarj hattı ile bu riskin ortadan kaldırılacağını ve yaz sezonu boyunca halkın daha temiz ve güvenli bir denizden faydalanabileceğini vurguladılar.

Antalya’da Devasa Deniz Deşarj Hattı’nın Sonuna Gelindi!
Yorum Yap