1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir’den Kaş’a Dev Ticaret Merkezi

Antalya Büyükşehir’den Kaş’a Dev Ticaret Merkezi

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş ilçesinin Kınık Mahallesi’nde bölgenin tarım ve ticaret potansiyelini artıracak Kınık Toptancı Hal Kompleksi projesini hızla sürdürüyor. 320 dönümlük geniş bir alanda yürütülen projede, komisyoncu bloklarının inşaatı tamamlanırken tüccar dükkanlarının inşası büyük ölçüde bitirildi. Proje, Antalya’nın yaş meyve ve sebze üretimindeki öncülüğünü pekiştirerek, bölge ticaretine büyük ivme kazandıracak.

Kaş’taki Haller Tek Çatı Altında Toplanıyor
Kaş’ın Kınık, Ova ve Yeşilköy mahallelerindeki toptancı hallerini bir araya getirecek olan Kınık Toptancı Hal Kompleksi’nin kaba ve ince inşaat işleri hızla tamamlanıyor. Şu ana kadar:

  • 80 tüccar dükkanının kaba inşaatı ve teras imalatı bitirildi.
  • 40 tüccar dükkanının kaba inşaatı tamamlanarak kat döşemelerinin kalıp demir beton imalatı %95 seviyesine ulaştı.
  • 16 tüccar dükkanında ise temel ve subasman imalatları devam ediyor.

Ekonomiye Canlılık Getirecek
Tamamlandığında modern bir ticaret merkezi haline gelecek olan kompleks, 120 komisyoncu dükkanı, 136 tüccar ardiyesi ve 72 ticari dükkan ile bölgenin tarımsal ticaretine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca proje kapsamında, üretici ve tüccarlar için:

  • 20 bin metreküp kapasiteli soğuk hava deposu,
  • Geniş bir komisyoncu meydanı,
  • İdari ofisler ve toplantı odaları yer alacak.

Kompleks, sadece ticaret değil, sosyal alanlarıyla da bölge halkına hizmet verecek. Halı saha, soyunma odaları ve duş üniteleri gibi sosyal donatılarla Kaş halkının ihtiyaçları da göz önünde bulunduruldu.

“Antalya Tarımının Kalbi Kınık’ta Atacak”
Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile bölgedeki yaş sebze ve meyve üreticilerini desteklemeyi ve Kaş’ın ekonomisine canlılık kazandırmayı hedefliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kaş, yalnızca bir turizm merkezi olarak değil, aynı zamanda bölgenin ticaret ve üretim merkezi haline gelecek.

Antalya Büyükşehir’den Kaş’a Dev Ticaret Merkezi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.