1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Okulu Projesi Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Okulu Projesi Başladı

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak amacıyla başlattığı Güneş Okulu Projesi kapsamında uygulamalı eğitimlere başladı. Proje, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR’un desteklediği ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu Hibe Programı’ (NEET PRO) kapsamında yürütülüyor. Bu kapsamda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde kurulan alanda 170 genç, güneş panelleri kurulumu, bakımı ve onarımı konularında eğitim alıyor.

Uygulamalı Mesleki Eğitimler Başladı

Yenilenebilir enerji alanında uzman eğitmen Bayram Alioğlu, “İki grup halinde 12 gün sürecek mesleki eğitimlere başladık. Alanda beş tane santral istasyonu kuruldu. Eğitmenler tarafından düzleme, şıngıl çatı, kiremit çatı, ahşap ve konstrüksiyon üzerine yapılan panel montajı uygulamaları gösteriliyor. Öğrencilerin el becerilerini geliştirerek, sektöre yeteneklerini sergileyebilecekleri nitelikli eleman kazandırmak istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

170 Genç, 12 Gün Eğitim Alacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman, proje kapsamında 15-29 yaş aralığındaki gençlere yönelik eğitimlerin başladığını belirtti. Yaman, “Uygulamalı eğitimleri de başarıyla tamamlayan gençlere üniversite onaylı sertifika verilecek. Gençlerimizin buradan nitelikli eleman olarak yetişerek, temiz enerji sektöründe istihdama katılmaları için çalışıyoruz” dedi.

Gençlerden Projeye Olumlu Tepkiler

Eğitimlere katılan 29 yaşındaki Melek Çelik, projeye dahil olma sürecini şöyle anlattı: “Çocuğumla ilgilendiğim için uzun süredir çalışma hayatından uzaktım, tesadüfen bu projeyi gördüm ve ilgimi çekti. Kendimi farklı alanlarda geliştirmek istedim ve başvurdum. Online eğitim ve sınavlardan sonra uygulamalı eğitim almaya hak kazandım. Bu sektörde bilgi ve tecrübe kazanıp ilerlemek istiyorum. Bu şansı biz gençlere tanıdığı için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

Bir diğer katılımcı, Şerife Bera Ertekin ise projenin kendisi için iyi bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi bizleri GES sektöründeki firmalarla buluşturdu ve iş koşulları hakkında bilgi aldık. Güneş Okulu hem okumayan hem de iş bulamayan gençler için iyi bir fırsat, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Eğitimi tamamlayınca sektördeki firmalarla görüşme yapıp işe başlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Okulu Projesi Başladı
Yorum Yap