1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Elmalı Çiftçilerine Silajlık Mısır Tohumu Desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Elmalı Çiftçilerine Silajlık Mısır Tohumu Desteği

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesiyle tarımsal desteklerini sürdürüyor. Elmalı’nın Kışla Mahallesi’nde çiftçilere silajlık mısır tohumu hibe edilerek kışlık kaba yem üretimine katkı sağlandı. Destek kapsamında 60 dönümlük alanda ekilen mısırların hasadı tamamlandı.

Kışla Mahallesi Karagöl mevkiinde ortaklaşa yapılan ekimden yaklaşık 400 ton silajlık mısır elde edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üreticilere ata tohumu, fide ve fidan desteği gibi birçok alanda katkı sunmaya devam ediyor.

“Çiftçilerimiz Verimden Memnun”
Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, silajlık mısır desteğinin özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin üretimine önemli katkı sağladığını belirtti. Kasap, “Elmalı’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ve yem tüketiminin fazla olduğu bölgelerdeki üreticilere silajlık mısır tohumu desteği yapmıştık. Çiftçilerimiz, hibe ettiğimiz tohumların veriminden oldukça memnunlar” ifadelerini kullandı.

Muhtardan Teşekkür Mesajı
Kışla Mahalle Muhtarı Rasim Lök, tohumların Tarım Kredi Kooperatiflerinden tescilli, verimi yüksek ve kuraklığa dayanıklı bir çeşit olduğunu belirterek, “Dekarda ortalama sekiz-dokuz ton arasında verimliliği olan, hastalıklara dayanıklı mısır tohumlarını Kışla Mahallesi Karagöl Mevkiinde toprakla buluşturduk. Hibe edilen tohumlar oldukça kaliteli, verimi yüksek ve zararlılara karşı dayanıklı.

Arazilerimizin tekrar yeşermesi için tohum ihtiyacımız Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılandı. Hayvanlarımızın yem ihtiyacını üreterek sağlamaya çalışıyoruz. Üreticilerimizin devamlılığını sürdürebilmesi için bu tür destekler çok önemli. Verilen destekle tohum maliyetinden kurtulmuş olduk. Üreticilerin her zaman yanında olan Muhittin Böcek Başkanımıza bölge üreticileri adına çok teşekkür ederim” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Elmalı Çiftçilerine Silajlık Mısır Tohumu Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.