1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Toptancı Hali Kompleksi İnşaatında Sona Yaklaşıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Toptancı Hali Kompleksi İnşaatında Sona Yaklaşıyor

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Toptancı Hali Kompleksi inşaatında sona yaklaşırken, projeye ek ihalelerle yeni düzenlemeler ekleniyor. Revize edilen projeye eklenen sundurma ve bodrumdaki ardiyelerin önüne yanaşma rampaları, esnafların talepleri doğrultusunda yapılmakta. Bu ek ihalelerle birlikte modern tesisin toplam yatırım miktarının 750 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Türkler bölgesinde devam eden Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi’nde sona gelindi. Modernize edilen ve kullanışlı hale getirilen toptancı halinde yapılan revizyonlar, esnafların geri bildirimleri ve önerileri doğrultusunda şekilleniyor. Ek ihalelerle projeye dahil edilen sundurma ve bodrumdaki ardiyelerin önüne yanaşma rampaları, tesisin daha erişilebilir olmasını sağlayacak.

Yeni Alanya Toptancı Hali, bölgede dağınık halde bulunan toptancı hallerini tek bir çatı altında toplayarak ticaretin daha düzenli ve verimli bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Sosyal donatı alanlarının da bulunacağı tesis, 19 hal bloğu, 4 ardiye bloğu, 1 idari ve 1 ticari bloktan oluşacak. Toplam 156 dönüm arazi üzerine inşa edilen kompleks, 159 işyeri ve 78 ardiyeye ev sahipliği yapacak.

Alanya Toptancı Hali Kompleksi’nde son düzenlemeler yapılırken, saha betonu, kanalizasyon, arıtma ve yağmursuyu tahliye kanallarında da çalışmalar devam ediyor. Tamamlanan tesisin, bölgede ticaret yapanların daha iyi koşullarda hizmet almasını ve sunmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Toptancı Hali Kompleksi İnşaatında Sona Yaklaşıyor
Yorum Yap