1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara’da Sağanak Yağış Uyarısı: Elektrik Kesintileri Yaşanıyor

Ankara’da Sağanak Yağış Uyarısı: Elektrik Kesintileri Yaşanıyor

featured
service

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak il merkezinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Valilik, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Valilik açıklamasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Taahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ankara İl Merkezinde önümüzdeki 2 saatlik periyotta gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Elektrik kesintileri yaşanıyor

Diğer taraftan, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yıldırım düşmesi nedeniyle Ankara’nın batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu. ABB, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve vatandaşların yağışın olumsuz etkilerine karşı Başkent 153 hattından ulaşabileceklerini bildirdi.

ABB’nin açıklamasında, “Yıldırım düşmesi nedeniyle Ankara’nın batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Yağışın olumsuz etkilerine karşı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Bizlere Başkent 153 hattımızdan ulaşabilirsiniz” denildi.

Yetkililer, yağış ve fırtına süresince vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor.

Ankara’da Sağanak Yağış Uyarısı: Elektrik Kesintileri Yaşanıyor
Yorum Yap