1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara’da Her Cumartesi Yeşilçam Gecesi

Ankara’da Her Cumartesi Yeşilçam Gecesi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri ücretsiz kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda başlatılan “Açık Hava Sinema Günleri”, “Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla sinemaseverleri bir araya getiriyor. “Yıldızların Altında Yeşilçam Geceleri”nde Türk sinemasının unutulmaz filmleri Ankaralılarla buluşuyor. Etkinliğin ilk gösteriminde, Türk sinemasının efsanevi oyuncuları Adile Naşit, Münir Özkul ve Şener Şen’in başrollerini paylaştığı “Neşeli Günler” filmi izleyiciyle buluştu.

Keyifli Yaz Akşamları İçin Dolu Dolu Etkinlikler

Başkentlilerin yaz akşamlarını renklendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen “Parklarda Sanat Var” etkinlikleri, Mehteran Gösterisi, karma sergiler ve Gençlik Parkı Sanat Günleri gibi etkinliklerle vatandaşlara dopdolu bir yaz sunuyor. Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu etkinlikler zincirine “Açık Hava Sinema Günleri”ni de ekleyerek sinemaseverleri mutlu etmeye devam ediyor.

Ankara'da Her Cumartesi Yeşilçam Gecesi 1

Her Cumartesi Yeşilçam Geceleri

“Sandalyeni Kap Gel” sloganıyla Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda başlatılan “Yıldızların Altında Yeşilçam Geceleri” etkinliğinde Ankaralılar, her cumartesi akşamı saat 21.00’de farklı bir unutulmaz Yeşilçam filmi ile buluşacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Haluk Erdemir, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak Atatürk’ün bize miras bıraktığı bu anlamlı alanda 1980’li yıllarda televizyonun hayatımıza girmesiyle geri plana itilen bu açık hava sinema kültürünü yeniden yaşatmak ve Ankaralılarla güzel, keyifli vakit geçirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bütün Ankaralıları etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Ankara Açık Hava Sineması Program Takvimi

Ankaralılar, 14 Eylül’e kadar sürecek olan “Yıldızların Altında Yeşilçam Geceleri”nde her hafta farklı bir klasik Türk filmini izleme fırsatı bulacak. İşte gösterilecek filmler ve tarihleri:

  • 27 Temmuz – Süt Kardeşler
  • 3 Ağustos – Aile Şerefi
  • 10 Ağustos – Bizim Aile
  • 17 Ağustos – Sev Kardeşim
  • 24, 31 Ağustos ve 7, 14 Eylül – Hababam Sınıfı Serisi
Ankara’da Her Cumartesi Yeşilçam Gecesi
Yorum Yap