1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara’da “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Ankara’da “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” Fotoğraf Sergisi Açıldı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KKTC Ankara Büyükelçiliği ve Gazeteciler Cemiyeti’nin iş birliği ile düzenlenen “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” isimli fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışında Başkan Yavaş, Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair önemli mesajlar verdi.

“Hafızamızı Taze Tutmamız Gerekiyor”

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek serginin açılışında konuşan Mansur Yavaş, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü anmanın önemine değinerek, “Kıbrıs Çıkartmasına katılıp Allah’ın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler. Bu sergide emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara'da "Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs" Fotoğraf Sergisi Açıldı 1

KKTC Büyükelçisi Korukoğlu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kıratlı’dan Teşekkür

KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türkü’nün can güvenliğini sağlayarak bir halkı yok olmaktan kurtaran anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı ve güçlü müdahalesi, Barış Harekâtının 50. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen fotoğraf sergisinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kıbrıs Türkü’nün o karanlık yıllarında anavatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkının desteği ile umudunu yitirmeden mücadele etmiş azim ve kararlılıkla onurlu bir direniş sergilemiştir” dedi.

Ankara'da "Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs" Fotoğraf Sergisi Açıldı 2

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ise, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediğimiz bu anlamlı serginin açılışında hep birlikte olduğumuz için teşekkür ediyoruz. O dönemin ruhunu fotoğraflarla yeniden canlandırmak amacıyla bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Sergi 26 Temmuz’a Kadar Ziyarete Açık

Sergide, Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair öncesi ve sonrasına ait yüzlerce fotoğraf yer alıyor. KKTC Dışişleri Enformasyon Dairesi, Depo Photos ve Gazeteciler Cemiyeti’nin arşivlerinden derlenen serginin küratörlüğünü Ateş İlbaşı üstleniyor. “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” fotoğraf sergisi, 20-26 Temmuz tarihleri arasında Zafer Çarşısı Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Ankara’da “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” Fotoğraf Sergisi Açıldı
Yorum Yap