1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Gerçekleşen Uluslararası Operasyon: ARGAY

Ankara’da Gerçekleşen Uluslararası Operasyon: ARGAY

featured
service

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya’da gerçekleştirilen “ARGAY” Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu kartelinin başarılı bir şekilde çökertildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ARGAY Operasyonu kapsamında uluslararası seviyede aranan Kerim Dağlıoğlu’nun da aralarında bulunduğu toplam 42 zehir tacirinin İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı örgüt üyeleri ile birlikte tutuklandığını açıkladı.

Operasyonun yaklaşık 9 aydır devam ettiğini ve 11 Haziran tarihinde başlatıldığını belirten Bakan Yerlikaya, Fransız, İspanyol ve Türk Emniyetinden 400’den fazla polisin katıldığı operasyonlar neticesinde Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan baskınlarda 2 tondan fazla esrar ile birlikte çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildiğini aktardı.

Europol’ün de destek verdiği operasyonda İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polislerinin birlikte çalıştığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: Ali Yerlikaya Twitter Hesabı

Ankara’da Gerçekleşen Uluslararası Operasyon: ARGAY
Yorum Yap