1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Kültür Yolu Festivali’nde Yedinci Gün

Ankara Kültür Yolu Festivali’nde Yedinci Gün

featured
service

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı olan Başkent Ankara, festivalin yedinci gününde birbirinden renkli etkinliklerle dolup taştı. 16 şehirde gerçekleştirilen bu kültür şöleninin Ankara ayağı, sanatseverleri büyüleyen konserler, tiyatro oyunları, sergiler ve söyleşilerle devam ediyor.

Festivalin yedinci gününde, CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Gelenekten Geleceğe Kadim Ezgiler Konseri” büyük ilgi gördü. Ankaralı sanatseverler, Türk müziğinin köklü melodileri eşliğinde nostaljik bir yolculuğa çıktı. Ankara Mevlevihanesi’nde düzenlenen Sema Mukabelesi, izleyenlere ruhani bir deneyim sunarken, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde gerçekleşen “Şefika Kutluer Resitali” sanatseverlerin kalplerine dokundu.

Ankara Kültür Yolu Festivali'nde Yedinci Gün 1

Baba Kız’dan Unutulmaz Performans

Musiki Muallim Mektebi’nde Sıla ve Şakir İlyasoğulları’nın gerçekleştirdiği “Baba Kız Piyano ve Şan Konseri” katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Türküler ve hikayeleri ise Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde bir araya geldi.

Başkentliler, ATO Congresium’da sahnelenen Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Zorba” balesi ve Küçük Tiyatro’da Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Hizmetçiler” oyunuyla sahne sanatlarının büyüsüne kapıldı. İki gösterim de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen “Satırbaşı Ankara Edebiyat Söyleşileri”nde Yazar Zeynep Sevde okurlarıyla buluştu. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde ise “Medeniyetler Beşiğinde Sanat” başlıklı söyleşi sanatseverlerle bir araya geldi. Aynı zamanda Radyocu Hop Dedik Ayhan ve Haber Spikeri Mehmet Aydın, gençlerle Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde buluşarak tecrübelerini paylaştı.

Roma Hamamı’nda Tarihe Yolculuk

Roma Hamamı’nda gerçekleşen “Can Suyu: Roma’nın Su Yolları ve Seramikleri” başlıklı söyleşi ve paneller, festivalin yedinci gününde de meraklılarını ağırladı.

Başkent Millet Bahçesi’ne kurulan Çocuk Köyü’nde düzenlenen etkinlikler, festivalin yedinci gününde de çocukların yüzlerini güldürdü. “İpli Kukla Dans Gösterisi” ve “Maysa ve Bulut” çocuk tiyatrosu minik izleyiciler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Ankara Kalesi’nde “Sandık Sepet Ankara” ve Roma Hamamı’nda “Çocuk Olimpiyatları” etkinlikleri de çocukların keyifli bir gün geçirmesini sağladı.

Türk Hava Kurumu Müzesi ve Paraşüt Kulesi’nde düzenlenen “Kitap Tanıtımı ve Çocuklarla Söyleşi” etkinliği çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi. Ankamall AVM’de devam eden TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali, eğitici atölye çalışmaları ve film gösterimleri ile minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Ankara Kültür Yolu Festivali’nde Yedinci Gün
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.