1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için yeni eğitim-öğretim döneminde üç farklı konukevinde toplam 2 bin 293 öğrenciye barınma imkânı sunacak. Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevleri, öğrencilerin kalabilmeleri için hazır hale getirildi. Başvurular ise 1-8 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği 1

Üç Konukevi, 2 Bin 293 Öğrenciye Ev Sahipliği Yapacak

Üniversite eğitimi için şehir dışından Ankara’ya gelen, ancak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınma desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Metkay, Kurtuluş ve Eserkent konukevlerinde toplamda 2 bin 293 kişilik kapasiteyle öğrencilere hizmet verecek. Metkay Kız Konukevi 200, Kurtuluş Kız Konukevi 93 ve Eserkent Konukevi (Araplar) 2000 öğrenci kapasiteli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği 2

Şehit ve Gazi Çocuklarına Ücretsiz Barınma

Konukevlerine başvuru yapacak öğrencilerin GSB yurtlarına başvurmuş, ancak herhangi bir yurda yerleşememiş olması gerekiyor. Şehit ve gazi çocukları ile sosyal destek alma şartlarını taşıyan ailelerin çocukları, bu konukevlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Diğer öğrenciler için belirlenen aylık ücretler ise Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri için 1.620 TL, Eserkent Konukevi için ise 1.080 TL olarak açıklandı.

Başvurular 1-8 Ekim Tarihlerinde Alınacak

Konukevlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 1-8 Ekim tarihleri arasında “https://www.konukevi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, gerekli kriterleri karşılayan öğrenciler Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevlerine yerleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.