1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullarda Temizlik Seferberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullarda Temizlik Seferberliği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin daha hijyenik koşullarda eğitim almasını sağlamak amacıyla başlattığı “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında, başkentteki ilk, ortaokul ve liselerde temizlik çalışmalarına hız verdi. Projenin ilk gününde 22 okul, 208 personel ve 44 araçla detaylı bir şekilde temizlenerek yeni eğitim dönemine hazır hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, okullarda temizlik hizmetlerinin sınırlandırılmasıyla ortaya çıkan hijyen sorunlarına çözüm bulmak için harekete geçti. Tasarruf tedbirleri nedeniyle okullarda yaşanan hijyen sıkıntılarına çözüm sunan proje, başkentteki öğrencilere daha temiz bir eğitim ortamı sağlamayı amaçlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Çankaya, Keçiören ve Gölbaşı belediyeleri de projeye destek vererek okullarda temizlik hizmeti sağladı.

22 Okul Temizlendi, 454 Derslik Eğitime Hazır

Proje kapsamında, ilk gün 22 okulda temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. 10 bin 376 öğrencinin öğrenim gördüğü bu okullarda toplam 454 derslik dezenfekte edilerek hijyenik hale getirildi. Hafta sonları belediyeye bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalarla okullara hem temizlik hizmeti veriliyor hem de gerekli malzemeler sağlanıyor. Okullarda dersliklerin yanı sıra avlular da temizlenip ilaçlanarak kapsamlı bir hijyen sağlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullarda Temizlik Seferberliği 1

106 Okul Son Dakikada Başvurularını İptal Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okullardan gelen temizlik taleplerini almaya başladıktan sonra 265 okul bu hizmetten faydalanmak için başvurdu. Ancak “Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla başvurumuzu iptal ediyoruz”, “Okulda tadilat var”, “Okulda sınav var” ve “Velilerin talebi üzerine başvurumuzu iptal ediyoruz” gibi çeşitli nedenlerle 106 okul, başvurularını son dakikada iptal etti.

“Her Hafta Sonu 50 Okul Temizlenecek”

Projenin detaylarına ilişkin açıklama yapan Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör, Ankara’daki okullarda temizlik ve hijyen malzemelerinin dağıtılmasının yanı sıra, hafta sonları da belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Güngör, “Her hafta sonu 50 okulumuzun bu hizmetten yararlanmasını hedefliyoruz. Kısa sürede 208 personel ve 44 muhtelif araçla ekibimizi kurduk” dedi. 28 ve 29 Eylül tarihlerinde 52 okulda temizlik planlaması yapıldığını aktaran Güngör, “Talep formunda iletilen bilgilere göre 1199 derslikte toplam 30 bin 985 öğrencinin kullandığı 52 okulda okul içi ve avlusunda temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışması programlanmıştır” diye konuştu.

“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında, temizlik talebinde bulunan okullara hem malzeme desteği sağlanıyor hem de hafta sonları belediyeye bağlı ekiplerle okullarda temizlik hizmeti sunuluyor. Okullar, temizlik malzemesi talebi için https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik, hafta sonu temizlik hizmeti için ise https://forms.ankara.bel.tr/temizlik-hizmeti adreslerinden başvuruda bulunabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullarda Temizlik Seferberliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.