1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullara Temizlik Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullara Temizlik Desteği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki eğitim kurumlarında hijyenik ve sağlıklı ortamların oluşturulması amacıyla “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganıyla yeni bir temizlik desteği kampanyası başlattı. İlkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak olan bu projeye, daha ilk günden 300’den fazla okul başvuruda bulundu. Yoğun ilgi gören bu destek kapsamında belediye, okullara temizlik malzemesi sağlayacak ve her hafta sonu temizlik hizmeti sunacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla destek kapsamının genişletildiğini duyurdu. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
“Okullarımıza Çifte Destek: Malzemesi de Temizliği de Bizden! Başkentimizin okullarına hem temizlik malzemesi sağlıyor hem de hijyenik ortamlar oluşturuyoruz. ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projemizle; okullarımıza ücretsiz temin ettiğimiz temizlik malzemelerinin yanında, her hafta sonu mesai arkadaşlarımızla okullarımızı temizlemeyi hedefliyoruz.”

Başvurular Hızla Artıyor

Temizlik malzemesi desteğinden faydalanmak isteyen okullar, “https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik” adresi üzerinden başvurularını yapabiliyor. Başvuruların ardından temizlik malzemeleri aynı gün ya da bir sonraki gün okullara ulaştırılıyor. Hafta sonu temizlik hizmeti almak isteyen okullar ise, “https://forms.ankara.bel.tr/temizlik-hizmeti” adresi üzerinden taleplerini iletebiliyor.

Ankara genelindeki devlet okullarında temel eğitim veren ilkokul, ortaokul ve liseler, bu destekten faydalanmak için başvurularını okul müdürleri ya da görevli öğretmenler aracılığıyla yapabiliyor.

Temizlik Paketinde Neler Var?

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, proje ile öğrenci ve öğretmenlerin daha hijyenik bir ortamda eğitim almasını hedeflediklerini belirtti. Yanmaz, projeyi şu sözlerle anlattı:
“Okul müdürlerimiz veya okullarda görevli öğretmenlerimizin başvuru yapması halinde aynı gün ya da bir sonraki gün ücretsiz olarak okullarımıza temizlik maddeleri ve hijyen malzemelerinin tedariklerini sağlayarak teslim edeceğiz. İçerisinde; çamaşır suyu, yüzey temizleyicisi, kağıt peçete, çöp poşeti, hijyen malzemeleri olan bir paket hazırladık.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Okullara Temizlik Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.