1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından SanAtölye Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından SanAtölye Açıldı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçılara desteklerini sürdürüyor. Son olarak Beytepe Mahallesi’nde atıl durumda bulunan bir alanı yenileyerek SanAtölye adını verdiği yeni bir sanat merkezini Başkentlilerin kullanımına sundu. Kent Estetiği ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları tarafından koordine edilen proje kapsamında açılan SanAtölye, çeşitli sanat dallarında eğitim ve atölye imkânları sunuyor.

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

SanAtölye, Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine giriş sınavlarına hazırlık eğitimlerinin yanı sıra resim, çini, keçe, ahşap boyama, deri işleme, karakalem ve ebru atölyeleri gibi çeşitli sanat dallarında eğitim olanakları sunuyor. Eğitimlerden ve atölyelerden her yaştan vatandaş ücretsiz olarak faydalanabilecek. SanAtölye, hem sanatseverlerin üretim yapmalarına olanak tanıyacak hem de sosyal etkileşim imkânı sunacak bir mekân olarak hizmet verecek.

AMAÇ: HER YAŞTAN VATANDAŞI AYNI MASADA BULUŞTURMAK

Atıl durumdaki taşınmazda kapsamlı bir yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Kent Estetiği Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Ekin Ceren Akbaş Örs, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve estetiğin daha geniş bir yer bulabilmesi için SanAtölye projesini başlattık. Bu kapsamda öncelikle bu atıl alanın tadilatını gerçekleştirdik. Atölyelerimizin tefrişatını tamamladık. Burada resim, heykel ve seramik gibi çeşitli sanat dallarında her yaştan vatandaşı aynı masada buluşturmayı amaçlıyoruz. Birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak SanAtölye Çayyolu’nu sanatseverlerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sanatın çeşitli dallarıyla Başkentlileri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Resim Eğitmeni Filiz Köksal ise “SanAtölye’mizin kapılarını açtık. Sanata yenilik katmak isteyen 7’den 70’e tüm sanatseverlere açıktır. Resim alanında Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesine giriş sınavına hazırlık eğitimleri vereceğiz. Aynı zamanda çini, ahşap oyma, keçe sanatı, karakalem, ebru, deri işlemesi eğitimlerinden ücretsiz yararlanılabilecek. Başvuru yapmak isteyenler, atölyemize gelerek kayıt yaptırabiliyor. Tüm sanatseverleri atölyemize bekliyoruz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından SanAtölye Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.