1. Haberler
  2. Spor
  3. Andrés Iniesta’dan Futbol Kariyerine Duygusal Veda

Andrés Iniesta’dan Futbol Kariyerine Duygusal Veda

featured
service

Futbol dünyasının en büyük efsanelerinden biri olan Andrés Iniesta, profesyonel futbolculuk kariyerine resmen son verdiğini açıkladı. Kariyeri boyunca futbolseverlerin gönlünde taht kuran yıldız oyuncu, Salı günü düzenlenen etkinlikte veda konuşmasını gerçekleştirdi. Özellikle FC Barcelona’da geçirdiği yıllarla hafızalara kazınan Iniesta, kariyerine bir bakış atarak, hayatını şekillendiren dönemleri anlattı.

Barça’da Yarım Asırlık Bir Ömür

40 yaşında olan Iniesta, 22 yılını FC Barcelona’ya adadı. Altı yılı altyapıda, 16 yılı ise A takımda geçen bu süreç, onun hayatında dönüm noktası oldu. Veda konuşmasında, “Fuentealbilla’dan Barcelona’ya yapılan yolculuk, hayatımı değiştird. La Masia beni sonsuza dek değiştirdi. Hayatıma yön veren değerleri öğrenmek için en iyi yerdi. Herkese, öğretmenlerime, takım arkadaşlarıma minnettarım… O dönem tüm hayatımı etkiledi.” dedi.

Andrés Iniesta'dan Futbol Kariyerine Duygusal Veda 1

“Masal gibi bir hayatım oldu”

Barcelona Limanı’ndaki America’s Cup Experience alanında gerçekleştirilen veda etkinliği, Iniesta’nın duygusal anlarına sahne oldu. “Masal gibi bir hayatım oldu” diyen futbolcu, memleketi Fuentealbilla’dan başlayarak, Albacete’den geçip Barcelona’da doruğa çıkan bir hikaye yaşadığını anlattı. Gözyaşlarına boğulan Iniesta, “Bu gözyaşları duygusallık ve gurur gözyaşları, üzüntü değil. Bunlar, her zaman futbolcu olmak isteyen küçük bir çocuğun hayalini gerçekleştirdiği anın gözyaşları” ifadelerini kullandı.

O küçük çocuk büyüyüp hem bir baba hem de Barça formasını giyen en büyük futbolculardan biri haline geldi. Etkinlikte, kulüpten birçok önemli isim de Iniesta’yı yalnız bırakmadı. FC Barcelona Başkanı Joan Laporta, teknik direktör Hansi Flick ve futbolcular Araujo, Gavi, Ansu Fati, Dani Olmo’nun yanı sıra Deco, Bojan Krkic ve Enric Masip gibi eski futbolcular da etkinlikte yer aldı.

Etkinlikte, Iniesta’nın kariyerindeki unutulmaz anların gösterildiği videolar ve Pep Guardiola, Luis Enrique, Vicente del Bosque ve Louis van Gaal gibi hayatında önemli yere sahip isimlerin mesajları da yayınlandı. İlk kez Van Gaal yönetiminde sahaya çıktığını hatırlatan Iniesta, “O ilk birkaç gün boyunca her yerim titriyordu. Kendimi nasıl kontrol edeceğimi bilmiyordum. La Masia’dan Camp Nou’ya bakarak geçirdiğim günlerin ardından orada olmak muazzamdı” dedi.

“Gerçekten Keyif Aldık”

İlk adımını attıktan sonra, futbol tarihinin en iyi Barça’sı ile zirveye çıkan Iniesta, o dönemi şu sözlerle hatırlattı: “Gerçekten keyif aldık. Sadece oynamaktan değil, antrenmanlardan da… Büyüleyici ve eşsizdi. Taraftarları nasıl mutlu ettiğimizi görmek, bir sonraki maçı dört gözle beklemeleri… Bu benim için her şeyin simgesiydi.”

Iniesta, 2018 yılında Barça’dan ayrılarak kariyerinde çok zor bir karar aldığını ancak Japonya’da geçirdiği beş yılın ve ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir yılın, özellikle ailesi için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Kariyeri boyunca ailesinin her zaman en büyük destekçisi olduğunu belirten yıldız futbolcu, Fuentealbilla’dan Barcelona’ya uzanan yolculuğunda ona eşlik eden anne babası, dedesi ve kız kardeşinin yanı sıra eşi ve altı çocuğuna da teşekkürlerini sundu.

Sonraki Adım: Teknik Direktörlük Mü?

Iniesta, futbolculuk kariyerini noktalasa da futbol sahalarında bir kez daha onu görebileceğimizin sinyallerini verdi. Teknik direktörlük kariyerine adım atmayı planladığını belirten Iniesta, “Hâlâ öğreniyorum, deneyim kazanıyorum ve hatalar yapıyorum. Ancak oyunun tadını bu kez saha kenarından çıkarmayı umuyorum” dedi.

Andrés Iniesta’dan Futbol Kariyerine Duygusal Veda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.