1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti’den Endrick Yorumu: En zor seçeneği tercih etti

Ancelotti’den Endrick Yorumu: En zor seçeneği tercih etti

featured
service

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Santiago Bernabéu’da oynanan Şampiyonlar Ligi açılış maçının ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Stuttgart karşısında 3-1’lik galibiyet elde eden takımının performansını değerlendiren İtalyan teknik adam, “Asıl önemli olan, Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi’nin bu yeni formatındaki ilk maçını kazanmış olması” diye konuştu.

Ancelotti, “Oyunumuzu en iyi seviyeye taşımak için hâlâ çalışıyoruz. Maça iyi başlamadık ve rakip karşılaşmanın kontrolünü ele geçirdi. İkinci yarının başında gol bulduk ve birkaç geçişle maç belki bitebilirdi ama onlar eşitliği sağladı. Yine de gücümüzü gösterip maçı kazandık. Şampiyonlar Ligi’nde maç kazanmanın kolay olduğunu düşünenler yanılıyor.” şeklinde konuştu.

“Topa sahip olma konusunda daha çok çalışmamız gerekiyor”

Şampiyonlar Ligi’nde deneyimli bir teknik adam olarak 200’den fazla maçta görev yaptığını hatırlatan Ancelotti, “Hiçbir maçı zorlanmadan kazandığımızı hatırlamıyorum” dedi. “Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’ni kazanmanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Son iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğumuzu iyi savunma yaparak ve hızlı hücum oyuncularımızı kullanarak kazandık. Topa sahip olma konusunda daha çok çalışmamız gerekiyor, ancak unutmamalıyız ki, rakip kaleye en hızlı şekilde gitmek, zarar vermenin en kolay yoludur.”

Ancelotti, bu sezonun başlangıcını geçen sezonla kıyaslayarak şu ifadeleri kullandı: “Geçen yıl Union Berlin’e karşı ilk maçı 95. dakikada kazandık ve derin kazmamız gerekti. Getafe maçında da aynı şey oldu. Zorlanmakta yeni bir şey yok. Eğer biri maçların kolay kazanıldığını düşünüyorsa, yanılıyor. Savaşmamız, rekabet etmemiz ve zorlanmamız gerekiyor.”

Real Madrid’in oyun tarzıyla ilgili gelen bir soruya ise Ancelotti, doğrudan oynamayı tercih ettiğini belirterek şu yanıtı verdi: “Yavaş yavaş oyun kurmayı mı yoksa doğrudan oynamayı mı tercih edeceksiniz, buna antrenör karar verir. Eğer yavaş yavaş oyun kursaydık, ilk golü atamazdık. Bazen yavaş yavaş inşa etmeniz gerekirken, bazen de doğrudan oynamalısınız çünkü çok hızlı forvetlerimiz var.”

“O, kimsenin düşünemediği şeyleri yapma yeteneğine sahip”

Genç yıldız Endrick hakkında da konuşan Ancelotti, cesur oyun anlayışını övdü: “Endrick, üçe bir avantajı kullanmak yerine şut çekmeyi tercih etti ve bunu çok iyi yaptı. En zor seçeneği tercih etti ama başarılı oldu. O, kimsenin düşünemediği şeyleri yapma yeteneğine sahip. Kimse o pozisyonda şut çekeceğini düşünmezdi ama o bu yeteneğiyle fark yaratıyor. Çok etkili bir oyuncu ve antrenmanlarda da özel bir yeteneği olduğunu görebiliyorsunuz. Şutları çok güçlü ve hızlı.”

Maçın en iyi oyuncusu seçilen kaleci Courtois’ya da övgüde bulunan Ancelotti, “Şüphesiz dünyanın en iyi kalecisi. Kariyerim boyunca üst düzey kalecilerle çalıştım ama şu anda Courtois en iyisi” diye konuştu. Savunmadaki önemli isimlerden Rüdiger hakkında ise, “Hem savunmada hem de hücumda çok güçlü. Özellikle hava toplarında rakibe büyük üstünlük sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Lucas Vázquez’in oyundan çıkarılmasına da değinen tecrübeli teknik adam, “Savunmacılar birçok ikili mücadeleye girdi ve Lucas zaten bir sarı kart görmüştü. Riski almak istemedim. Savunmada iyiydiler ama hücumda daha iyi olabilirdik” diyerek değişiklik kararını açıkladı.

Ancelotti’den Endrick Yorumu: En zor seçeneği tercih etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.