1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti: Madrid derbisi bana Roma derbisini hatırlatıyor

Ancelotti: Madrid derbisi bana Roma derbisini hatırlatıyor

featured
service

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, La Liga’nın 8. haftasında oynanacak Atlético Madrid derbisi öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Ancelotti, “Madrid derbisi bana Roma derbisini hatırlatıyor çünkü her iki takımın taraftarları da takımlarına büyük bir tutkuyla bağlı. Milan derbisi ise biraz daha sakin, çünkü kuzeyin insanları daha soğukkanlıdır” diye konuştu.

La Liga’nın 8. haftasında 29 Eylül 2024 tarihinde saat: 22:00’da oynanacak Atlético Madrid derbisi öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, “Zorlu bir maç bekliyorum. Karşımızda her zaman büyük bir rakip var ve yarın da farklı olmayacak. Bu tür maçlar genellikle çok mücadeleci ve rekabetçi geçiyor. Ayrıca son karşılaşmalarımız oldukça gollü geçti, çünkü her iki takım da kaliteli oyunculara sahip. Bu da seyircilere güzel bir futbol şöleni sunuyor” diye konuştu.

Ancelotti’nin basın toplantısında sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde;

“Gereksiz itirazlardan kaçınmalıyız”

Son haftalarda artan kart sayısı hakkında ise tecrübeli teknik adam, “Bu konuda konuştuk. Son maçlarda fazla kart gördük ve bunun sebebi gereksiz itirazlardı. Tek çözüm, bu tür itirazlardan kaçınmak” dedi.

“Camavinga oynamaya hazır”

Ancelotti, sakatlığı sonrası takıma dönen Camavinga‘nın durumuyla ilgili, “Oynamaya hazır. İyi bir şekilde antrenman yaptı ve kendini toparladı. Bir oyuncu hazırsa, 90 dakika da oynayabilir, hiç oynamayabilir de” şeklinde konuştu.

“Bellingham’ın pozisyonu stratejiye bağlı”

Bellingham‘ın sahadaki rolü üzerine Ancelotti, “Bellingham’ın pozisyonu büyük ölçüde uygulamak istediğimiz stratejiye bağlı. Tabii ki, Mbappé olmadan biraz değişiyor ama çok da değil, çünkü geçen yıl onsuz oynamaya alışmıştık. Bu maçta olmaması üzücü, ancak yokluğunu iyi bir şekilde telafi edebiliriz.” diye ekledi.

“Takım daha iyi durumda”

Real Madrid’in genel performansını değerlendiren Ancelotti, “Takım gelişti, özellikle son maçı göz önünde bulundurduğumuzda. Son 10 dakikadaki dikkatsizliği de hesaba katıyorum, ancak daha dayanışmacı, kompakt ve daha etkili bir takım maçıydı. Çok daha fazla gol attık, hepsi de kaliteli gollerdi. Doğru yoldayız. Yarın bu anlamda çok önemli bir test olacak. Takımın kompakt olması bu maçın anahtarı.” dedi.

“Atlético, geçen yıla göre daha güçlü”

Derbi maçlarının her zaman özel olduğuna dikkat çeken Ancelotti, Atlético’nun geçen yıla kıyasla güçlendiğini belirterek, “Geçen yıla göre çok daha iyi bir Atlético görüyorum. Kaliteli oyuncular transfer ettiler ve kadrolarını güçlendirdiler. Bu sezon da bizimle ve Barcelona ile şampiyonluk için yarışacaklar” dedi.

Ancelotti: Madrid derbisi bana Roma derbisini hatırlatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.