1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti: Carvajal’ın Durumu Endişe Verici

Ancelotti: Carvajal’ın Durumu Endişe Verici

featured
service

Real Madrid’in Villarreal karşısında aldığı galibiyetin ardından Carlo Ancelotti, Santiago Bernabéu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Carvajal’in sakatlığına değinen Ancelotti, “Dizinde oldukça ciddi bir sakatlık gibi görünüyor, ancak önümüzdeki saatlerde değerlendirilmesi gerekecek. Soyunma odası üzüntülü ve endişeli, çünkü bu, takvimin yoğunluğu sebebiyle sıkça karşılaşılan bir durum ve maalesef çok önemli bir oyuncumuz bu durumu yaşadı.” diye konuştu.

Carvajal’in takım için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Ancelotti, şu ifadeleri kullandı:
“O bizim için deneyimi, profesyonelliği ve ciddiyeti nedeniyle çok önemli bir oyuncu. Bekleyeceğiz, onunla konuştum ve çok üzgün, hayal kırıklığına uğramış durumda. Şu an yapılacak fazla bir şey yok. Tıbbi değerlendirmeyi bekleyip, ardından iyileşme sürecine odaklanacağız. Doktorla da görüştüm, bana diz sakatlığı olduğunu söyledi ancak tam olarak ne olduğunu belirtmedi. Testler yapılacak. Umarım en az hasarla atlatırız.”

“Takım, geçen yıl olduğu gibi bu tür zorluklara karşı tepki vermeli”

Carvajal’in sakatlığı sonrası takımın moral durumu hakkında konuşan Ancelotti, “Dani gibi her zaman motive olan bir oyuncunun başına böyle bir şey geldiğinde, bu tüm oyuncuları ve takımı etkiliyor. Tepki vermeliyiz. Geçen yıl yaşadığımız sakatlıklara iyi tepki verdik ve bu yıl da kadroda yer alan oyuncuların bu tür durumlara karşı ekstra bir motivasyonla hareket etmeleri gerekecek. Geçen yıl olduğu gibi bir çaba göstermeliyiz” dedi.

Ancelotti, maçla ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

“Düzenli ve iyi bir tutumla oynadık. Fazla yoğunluk olmasa da, duran bir top organizasyonuyla golü bulduktan sonra maçı iyi kontrol ettik, riske girmedik ve kompakt savunma yaptık. İyi bir form yakalamış bir takıma karşı oynadık, ancak üç önemli puan kazandık.”

“Valverde’nin golünü bu sabah çalıştık. Oyun planı, Valverde’yi ceza sahası dışına çıkararak boşluk yaratmaktı. Bugün ceza sahası dışından iki gol attık, bu da kadromuzun güçlü vuruş yeteneklerine sahip oyuncularıyla mümkün oldu. Vini Jr., Mbappé, Valverde, Bellingham gibi oyuncularımızın vuruşları var, planımız işe yaradı.”

“Geri dönüşü bizim için önemli

Çift yönlü orta saha sistemi hakkında soruları yanıtlayan Ancelotti, “Camavinga ve Federico ile çift pivot oynadık. İkisi de görevlerini yerine getirdi. Eduardo, bir aydan uzun süre sakat olduğu için tam olarak formuna kavuşmadı. 60 dakikadan sonra yoruldu ve değişiklik istedi. Durumu düzeliyor ve geri dönüşü bizim için önemli.” dedi.

Kadroyu iyi yönetmeliyiz

Son olarak, Carvajal’in sakatlığının ciddi olması durumunda takımın nasıl güçlendirileceği konusunda Ancelotti şunları söyledi:

“Lucas Vázquez bize büyük bir güven veriyor ve milli arada bu konuyu değerlendireceğiz. Transfer dönemi kapalı ve fazla seçenek yok. Kadroyu iyi yönetmeliyiz ve şu anki tek sağ bekimiz olan Lucas Vázquez’in yokluğunda bu pozisyona kimi koyacağımızı düşünmemiz gerekecek.”

Ancelotti: Carvajal’ın Durumu Endişe Verici
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.