1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Anadolu Üniversitesi (AÖF) Kayıtları Ne Zaman? Başvuru Süresi

Anadolu Üniversitesi (AÖF) Kayıtları Ne Zaman? Başvuru Süresi

featured
service

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2024-2025 Öğretim Yılı YKS İle Yerleşen Adayların Çevrimiçi (Online) Başvurusı için kayıt duyurusu yaptı. Anadolu Üniversitesi 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleştirilen öğrenciler için kayıt sürecini başlattı. 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü başlayacak olan çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemleri, 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 17:00’de sona erecek. Bu makalede, kayıt süreciyle ilgili tüm önemli detayları bulabilirsiniz.

AÖF Kayıt Tarihleri ve Adresi

Çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemleri, 19 Ağustos 2024 saat 10:00‘da başlayacak ve 23 Ağustos 2024 saat 17:00‘de sona erecektir. Öğrenciler, başvurularını aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapabileceklerdir.

AÖF Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Kayıt yaptırmak isteyen adayların, öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan öğrenciler, kayıtlı oldukları kurumlara başvurarak bilgilerini güncellemelidir. Başvuru işlemini tamamlayıp dönem öğretim materyal ücretini ödeyen adayların kayıtları, ödeme onaylandıktan sonra kesinleşecektir.

Özel Durumlar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Engelli, şehit yakını, gazi ve gazi yakını gibi özel durumu olan adaylar dışında, diğer adayların ödeme yaptıktan sonra başvuru sayfasından kayıtlarını onaylamaları gerekmektedir. Kayıt süreci içinde herhangi bir mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

AÖF Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Kayıt belgelerinin eksiksiz olması önemlidir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt işlemleri yapılmayacak ve ek süre verilmeyecektir. Kayıt süresi uzatılmayacak olup, belirlenen tarihler arasında kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

AÖF Geçici Kayıt ve Mezuniyet Durumu

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri programlarına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında geçici kayıt yaptırabilecekler. Bu adayların mezuniyet belgelerini en geç 31 Ocak 2025 tarihine kadar sunmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar mezuniyetini belgeleyemeyen adayların geçici kayıtları silinecektir.

AÖF Başvuru ve Kayıt Kılavuzları

Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden çevrimiçi başvuru ve kayıt kılavuzlarına ulaşabilirler. Ayrıca, ders transferi ve muafiyet işlemleri hakkında bilgiler de aynı adreste yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) Kayıtları Ne Zaman? Başvuru Süresi
Yorum Yap