1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Amazon Prime, Siber Dolandırıcılıklara Karşı Kullanıcılarını Uyardı!

Amazon Prime, Siber Dolandırıcılıklara Karşı Kullanıcılarını Uyardı!

featured
service

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu Amazon Prime, kullanıcılarını siber dolandırıcılara karşı uyaran bir mesaj yayınladı. Amazon Prime, spam e-postalar ve kısa mesajlarla kullanıcıları hedef alan saldırganların, bu yöntemle milyonlarca kişiyi tuzaklarına çekmeye çalıştığını belirtti. Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kimlik avı saldırılarına karşı kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 yöntemi sıraladı.

Amazon Prime, dolandırıcıların kendi marka adı altında sahte üyelik ücretlendirmeleri veya üyelik sonu bildirimleri içeren spam aramalar, e-postalar ve kısa mesajlar gönderdiğini vurguladı. Bu tür kimlik avı saldırılarıyla kullanıcıların kişisel ve ödeme bilgilerini talep eden dolandırıcılar, spam bağlantı linkleri ve eklerle milyonlarca kullanıcıyı mağdur edebiliyor. Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tür dolandırıcılıklara karşı kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 önemli yöntemi paylaştı.

Kimlik Avı Saldırılarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

1. Her zaman şüphe ile yaklaşın: Kötü niyetli kişilerin gönderdiği e-postalarda veya SMS’lerde yer alan ek veya linklere tıkladığınızda, tüm kişisel bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Herhangi bir kurum adıyla ya da tanıdığınız birinden gelmiş gibi görünen mesajlara ve aramalara şüpheyle yaklaşmalısınız. Mesaj içerisindeki bağlantı linklerine ve eklere tıklamadan önce, gönderici kısmında yer alan kişi veya kuruluşla iletişime geçerek bilgilerin doğruluğunu teyit etmelisiniz.

2. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın: Kişisel veya finansal bilgilerinizi yazılı veya sözlü hiçbir şekilde paylaşmayın. Bankanız, hizmet sağlayıcınız veya başka herhangi bir gerçek şirket, kısa mesaj yoluyla hassas bilgiler talep etmez.

3. Sıkı parola gereksinimleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama uygulayın: Sıkı parola gereklilikleri uygulayarak, uygulamalara ait bilgilerin ele geçirilme olasılığını azaltabilirsiniz. Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) kullanarak, parola açığa çıksa bile hesabınızın ele geçirilmesini önleyebilirsiniz.

4. Dijital ayak izinizi en aza indirin: Dijital ortamda kendiniz hakkında daha az paylaşım yapın. Sosyal medyada ve web sitelerindeki kullanıcı hesaplarında paylaştığınız kişisel bilgilerden kaçının. İnternet, hakkınızda ne kadar az şey bilirse o kadar iyidir.

5. Bilinen, ödüllü ve kapsamlı bir güvenlik çözümü kullanın: Bitdefender Total Security gibi bir güvenlik çözümü kullanarak, Windows, Mac OS ve Android cihazlarınızı koruyabilirsiniz.

Amazon Prime, Siber Dolandırıcılıklara Karşı Kullanıcılarını Uyardı!
Yorum Yap