1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Altın Portakal’da Öğrenci Filmleri Heyecanı Başlıyor

Altın Portakal’da Öğrenci Filmleri Heyecanı Başlıyor

featured
service

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl sinema okullarında çekilen öğrenci filmlerine ev sahipliği yapacak. 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, öğrencilerin eserleri Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması’nda Altın Portakal heykelciği için yarışacak.

    Yönetmen Handan İpekçi, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Genel Başkanı Mehmet Güleryüz ve yapımcı Aycan Çetin’den oluşan jüri, yarışmaya katılan filmleri değerlendirecek.

    Yarışmanın genel koordinatörü Sema Fener, finale kalan filmleri tebrik ederek şu sözleri dile getirdi: “Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez yer alan bu yarışmalı bölümün gelenekselleşmiş Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan farkı, sinema okullarının kendi müfredatları çerçevesinde çekilmiş olan filmlerinin yarışmaya katılarak programlarının ve tarzlarının yarışmasıdır. Bir başka önemli husus da bu okulların öğrencilerinin sinema profesyonelleri ile buluşarak fikir alışverişinde bulunabilme olanağının sunulması olacak. Böylece sinema endüstrisi öğrencileri keşfederken, öğrenciler de ileride çalışacakları sanat dalında, karşılaşacakları yöntemler hakkında öngörü oluşturabilecek.”

    Fener ayrıca, bu yarışmanın sinema eğitimi veren okullar için de büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, “Bu sene festivalde ilk kez yer alan Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması hem öğrencilere hem de onların eğitildiği sinema okullarına yeni bir kapı açacak. Temsil ettikleri üniversitelerin verdiği sinema eğitiminin kimliğini betimlercesine seçilen farklı konuların, farklı bir sinema diliyle anlatıldığı bu 12 filme yarışmamızın son aşamasında başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Yarışmaya Katılan Filmler

    Altın Portakal’da finale kalan öğrenci filmleri ise şu şekilde sıralanıyor:

    • Bir Sır Var Yazılmış – Recep Efe Ekemen (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) – 15’
    • Defin – İbrahim Karahasan (Üsküdar Üniversitesi) – 8’
    • Deli – Canan Sennaroğlu (Koç Üniversitesi) – 15’
    • Diyet Kola – Çağrı Hazar Oğuz & Tuna İnci Mısırlıoğlu (Bahçeşehir Üniversitesi) – 14’
    • Döngü – Ramazan Yakut (Kastamonu Üniversitesi) – 10’
    • Giz – Özlem Biberoğlu (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi) – 12’
    • NâN – Enes Küçük (Hasan Kalyoncu Üniversitesi) – 15’
    • Normal – Merve Toker (İnönü Üniversitesi) – 12’
    • Sinameki – Furkan Demirci (Dokuz Eylül Üniversitesi) – 14’
    • Sistem – Abdulhalim Erez (Maltepe Üniversitesi) – 9’
    • Umurumda Değil – Deniz Mıdık (Galatasaray Üniversitesi) – 15’
    • Vahşetin Yeni Düzeni – Alinur Bağcı (Bilkent Üniversitesi) – 13’

    Yarışmaya katılan filmlerin ekipleri, festival süresince yönetmenler, yapımcılar, senaristler ve oyuncularla buluşarak, sinema dünyasıyla iç içe olma fırsatı yakalayacak.

    Altın Portakal’da Öğrenci Filmleri Heyecanı Başlıyor
    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.