1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Ürün Siparişi Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Ürün Siparişi Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

featured
service

Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı bilgilendirici video ile vatandaşları ürün siparişi dolandırıcılığına karşı uyardı. Videoda, özellikle sosyal medya ve ikinci el ürün satan siteler üzerinden yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vurgulandı.

Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı videoda, vatandaşların sıkça maruz kaldığı dolandırıcılık yöntemlerine karşı nasıl önlem alabilecekleri anlatıldı. Videoda şu ifadelere yer verildi:

  • Sosyal medya üzerinden veya ikinci el ürün satan sitelerden alışveriş yaparken ürün gelmeden tutarı satıcı hesabına yatırmamalısınız.
  • Sitenin güvenilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bazı siteler satıcı ile alıcı arasında işlem tamamlanıncaya kadar ürün için gönderilen tutarı bloke etmektedir. Bu sistemi kullanan sitelerden alışveriş yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Sizi arayıp, SMS veya sosyal medyadan iletişime geçerek yatırım vaadiyle bize referans numarasıyla para gönderin, daha sonra misliyle geri alın gibi ifadeler kullanan ve talepte bulunan kişilere güvenmeyin. Para göndermeyin ve bilgilerinizi paylaşmayın. Dolandırıcılar size ulaşarak yasa dışı bahis, kumar sitelerinde paranızı katlayabileceklerini söyleyebilir.
  • Hatta onlara güvenmenizi sağlamak için size bir miktar para bile yollayabilirler. Size bu ve benzeri taleplerle gelen kişilere para göndermeyin, bilgilerinizi paylaşmayın.
Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Ürün Siparişi Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.