1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt Fuar Alanı’nda Son Durum 2024

Akyurt Fuar Alanı’nda Son Durum 2024

featured
service

2018 yılında temeli atılan ancak inşaatı duran Akyurt Fuar Alanı’nda son durum ne? 2018 yılında inşaatına başlanan ve Akyurt’ta bulunan Ankara Uluslararası Fuar Alanı’nda bekleyiş sürüyor. Milli servet adeta çürümeye terk edilmiş durumda.

“Yüzyılın projesi” olacaktı

2008 yılında dönemin Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Fuar Alanı’nı “Yüzyılın İnşaatı” olarak duyurmuştu. Siyasilerin her yıl yaptığı “İnşaatına başlıyoruz” açıklamaları da yaklaşık 10 yıl sürdü. Projenin dile getirildiği ilk yıllardan bugüne Fuar Alanı Ankara’nın en sancılı projelerinden biri haline geldi. Projenin hazırlanması, ihale gibi bir çok süreç tartışma konusu oldu. Yüzyılın Projesi olarak adlandırılan fuar alanında ortaklar arasındaki anlaşmazlık iddiaları da dönem dönem gündeme gelmeye devam etti.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
YÜZYILIN PROJESİ
Haberi görüntüle

10 yılın ardından inşaatına başlandı

Başlangıcından itibaren yavaş ilerleyen süreçte nihayet 2018 yılında Akyurt Fuar Alanı’nın inşaatına başlandı. Ancak bir süre sonra yüklenici firma ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle inşaat çalışmaları durdu. Mahkemeye taşınan süreç yaklaşık 2 yıl önce tamamlanmasına rağmen fuar alanı şirketi yeniden haleye çıkmadı.

Akyurt Fuar Alanı'nda Son Durum 2024 1

Konu Siyasilerin Gündeminden Düşmedi

2018 yılında inşaatına başlanan ‘Ankara Uluslararası Fuar Alanı’ inşaatında bekleyiş sürüyor. Yüklenici firma ile fuar alanı şirketi arasındaki mahkeme sonuçlanmasına rağmen henüz yeniden ihaleye çıkılmadı.

Fuar Alanı ile ilgili son açıklamayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı. Yavaş, Mart 2024’te seçim öncesinde Akyurt Cumhuriyet Meydanı’nda yapmış olduğu konuşmada fuar alanına değinmişti. Yavaş, “Bizden önce ihale edilmiş, müteahhit bunu yapamadı. Mahkemeleştik, mahkemeyi de kazandık. Sayın Vali şahit, Sanayi Odası Başkanı şahit, TOBB Başkanı şahit, Ticaret Odası Başkanı şahit, Ankara Esnaf Odası Başkanı şahit. Dedim ki, ‘Verin ben yapacağım. Benim sözüm var verin’. ‘Hele bir dur bakalım, para buluruz’ dediler, vermediler. O zaman için maliyeti 250 milyon liraydı.Dedim ki Akyurt Belediye Başkanına ‘Akyurt’un kalkınması için fuar alanını istemiyor musunuz? Devlet bankaları zaten bize kredi vermiyor, İller Bankası’na da bir kuruş borcumuz yok. Şimdi ki maliyeti 2,5 milyara çıkmış. Görüşün İller Bankasıyla, evet derse, verirse bu krediyi ben yapacağım’ Hala ses çıkacak. Şimdiye kadar biterdi. Ben yine kendi bütçemden 400 milyon lirayı ayırdım. Diğer ortaklar parayı bulursa inşallah o fuar alanını da yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Mansur Yavaş: Bunların Akyurt sevgisi hikaye
Haberi görüntüle

Akyurt Uluslararası Fuar Alanı ortakları

Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirket’nin ortakları ise şu şekilde; Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Özel İdaresi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, Akyurt Belediyesi, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Akyurt Fuar Alanı’nda Son Durum 2024
Yorum Yap