1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt Belediyesi, Araç Alımı İçin 20 Milyon TL Kredi Kullanacak

Akyurt Belediyesi, Araç Alımı İçin 20 Milyon TL Kredi Kullanacak

featured
service

Akyurt Belediyesi, artan nüfus ve genişleyen hizmet alanları nedeniyle hizmetlerde aksama yaşanmaması için kredi ile taşıt alımı yapacak. Akyurt Belediye Meclisi, 7 araç için İller Bankası’ndan yaklaşık 20 milyon TL’lik kredi kullanılması kararı aldı. Araç alımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak izne bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Akyurt Belediyesi, 3 adet damperli kar küremeli hafriyat kamyonu, 3 adet hafif ticari camlı van kamyonet ve 1 adet minivan kapalı kasa kamyonet satın almayı planlıyor. Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne göre taşıt alımları 3 yıl süre ile durdurulmuştu. Genelgeye göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alınması halinde, İller Bankası’ndan 20 milyon 319 bin 896 TL tutarında kredi kullanılacak.

Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı toplantısında, kredi kullanımı için Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a, her türlü gelir, hak ve alacakları İller Bankası A.Ş.’ye terhin ve temlik etme, belediyeye ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.’ye rehin verme, krediye ilişkin her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalama yetkisi verildi. Karar, oy birliği ile alındı.

Akyurt Belediyesi, Araç Alımı İçin 20 Milyon TL Kredi Kullanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.