1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Akar’ın sözlerine tepki:  Eğitimin amacı sorgulayan insanlar yetiştirmektir 

Akar’ın sözlerine tepki:  Eğitimin amacı sorgulayan insanlar yetiştirmektir 

featured
service

Eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Eğitimin amacı bilgi değildir; Allah korkusu ve kuldan utanmaktır” sözleri geniş yankı buldu. Akar’ın sözlerine bir tepki de Türkiye Komünist Partisi TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’dan geldi. X Hesabından bir paylaşım yapan Okuyan, “Bilim düşmanlarının karanlık aşkı ile insanlığın aydınlığa çıkma arzu ve iradesi arasındaki zorlu kavganın kazananı bellidir” dedi.

“Kesintisiz bir karartma uygulamak istiyorlar”

Okuyan şunları söyledi:

‘Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır’ demiş eski Genelkurmay Başkanı ve Bakan Hulusi Akar. Yoksulluk, adaletsizlik, kadın ve çocuk düşmanlığından geçilmeyen bir ülkede bu düzenin bekçileri “bilmeseniz de olur, korkun yeter” demeye başladıysa, durumları çok umutsuz demektir. Eğitimin tek amacı bilgi edinmek değildir elbette. İyiyi, güzeli, haklıyı savunan, tartışan-üreten-sorgulayan insanlar yetiştirmek, karmaşık bir toplumsal görevdir. Ama Akar ve arkadaşlarının derdi kötülüklerin, haksızlıklıkların, eşitsizliklerin kaynağının öğrenilmemesidir. O yüzden kesintisiz bir karartma uygulamak istiyorlar. Oldu olacak okulları tümden kapatsınlar. Diyanet İşleri televizyonu, cuma hutbeleri ile devam etsinler yollarına. Yobazlık hep daha fazlasını ister. Diğer yandan insanlık ile bilim, sanat, eşitlik ve özgürlük arayışı arasındaki ilişkiyi kesmeye dönük her girişim de başarısızlığa mahkumdur. Bilim düşmanlarının karanlık aşkı ile insanlığın aydınlığa çıkma arzu ve iradesi arasındaki zorlu kavganın kazananı bellidir. (Bu arada Sayın Akar’a açık sözlülüğünden dolayı teşekkür etmemiz gerekiyor. Korku ve utanma açısından…)

Akar’ın sözlerine tepki:  Eğitimin amacı sorgulayan insanlar yetiştirmektir 
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.