1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adıyaman’da Deprem Konutları İnşaası Sürüyor

Adıyaman’da Deprem Konutları İnşaası Sürüyor

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesindeki inşa sürecine devam ediyor. Türkiye’nin en büyük şantiyesi olarak tanımlanan Adıyaman İndere’de 5 milyon metrekarelik alanda 16 bin 433 konutun yapımı için 8 bin kişilik ekip, 750 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Adıyaman'da Deprem Konutları İnşaası Sürüyor 1

159 Şantiye, 153 Bin İşçi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgedeki çalışmaları yakından takip ederken, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerle inşa sürecine dair bilgiler verdi. Bakan Kurum, “11 ilimizde, 159 şantiyede, 153 bin işçimizle sahadayız. Burası 5 milyon metrekarelik alanla Türkiye’nin en büyük şantiyesi Adıyaman İndere. 7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik, 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

6 bin 830 konutun kuraları çekildi

Depremin ağır yıkıma neden olduğu Adıyaman’da, Emlak Konut tarafından yürütülen proje kapsamında 16 bin 433 kalıcı konut ve iş yeri yapılması planlanıyor. Yatay mimariye uygun olarak zemin+4 katı geçmeyecek şekilde projelendirilen konutlar için bugüne kadar 6 bin 830 konutun kuraları çekildi ve hak sahipleri belirlendi. Geri kalan 9 bin 603 kalıcı konut için inşa süreci ise devam ediyor.

Adıyaman'da Deprem Konutları İnşaası Sürüyor 2

“Sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz”

Emlak Konut Adıyaman Bölge Müdürü Mehmet Ersev Kuzdan, İndere bölgesinin kayalık zemin olmasından dolayı tercih edildiğini belirtti. Kuzdan, “Biz tünel kalıp sistemiyle imalatlarımızı yapıyoruz. Bu nedenle konutlarımız depreme dayanıklı. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje sadece konutları değil, aynı zamanda modern yaşam alanlarını da kapsıyor. Mehmet Ersev Kuzdan, proje kapsamında kapalı ve açık otoparklar, çocuk oyun grupları ve geniş yeşil alanların yer aldığını belirterek, “Sadece konut yapmıyoruz. Biz burada sağlam, güvenli ve modern bir şehir oluşturuyoruz” dedi.

Adıyaman’da Deprem Konutları İnşaası Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.