1. Haberler
  2. Gündem
  3. ADD’den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Hakkında Suç Duyurusu

ADD’den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Hakkında Suç Duyurusu

featured
service

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un 10 Ekim 2024 tarihinde Gazi Üniversitesi’nde yaptığı konuşma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Numan Kurtulmuş’un konuşmasında, Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek 3. maddesine yönelik “Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz” ifadelerini kullanması ADD tarafından tepkiyle karşılandı. Dernek, bu sözlerin Anayasa’nın temel hükümlerine aykırı olduğunu belirterek, Kurtulmuş’un görevini kötüye kullandığını ve Anayasayı ihlal ettiğini ileri sürdü.

Dilekçede, “Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, 10.10.2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan KURTULMUŞ tarafından Gazi Üniversitesi’nde yapılan konuşmada Anayasa’nın 3. Maddesinde geçen ” Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. ” ifadesi eleştirilmiş, ” Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. ” sözleriyle değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerden olan Anayasa’nın 3. Maddesinin değiştirilmesi gerektiği söylenmiştir.” ifadeleri yer aldı.

“İlk üç maddenin teminatı olan düzenleme hiçe sayılmıştır

ADD’nin avukatı Dorukcan Davutoğlu tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kurtulmuş’un sözlerinin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 309. maddesi uyarınca “Anayasayı ihlal” suçu teşkil ettiği savunuldu. Avukat Davutoğlu, dilekçede ayrıca TCK’nın 257. maddesine dayandırarak, Kurtulmuş’un “görevi kötüye kullanma” suçu işlediğini iddia etti. Dilekçede, “Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılapları ile laik Cumhuriyet ilkesine baglı kalacağına and içmiş ve mevcut TBMM Baskanı olan şüpheli tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 4. Maddesinde düzenlenen ve ilk üç maddenin teminatı olan düzenleme hiçe sayılmıştır.” denildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Neden Kuruldu?

Derneğin kuruluş nedeni ise dilekçede şu ifadelerle yer aldı:

“Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler, O’nun yeni Türk Devletini yaratma doğrultusunda ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919’un üzerinden tam 70 yılın geçtigi bu günlerde, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştırmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile, o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler...

Bu durum karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, “Atatürkçü Düşünce Derneği”ni kurarak, O’nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır. ” denmek suretiyle işbu dosyada taraf olarak yer alınmasının nedeni açılanmıştır.”

ADD’den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Hakkında Suç Duyurusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.