1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni 2,5 Milyon Yolcuya Ulaştı

Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni 2,5 Milyon Yolcuya Ulaştı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2021 yılında yeniden hizmete alınan Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nin bugüne kadar 2 milyon 522 bin 568 yolcuya hizmet verdiğini açıkladı. Uraloğlu, hat üzerinde yeni durakların eklenmesiyle birlikte yolcu kapasitesinin daha da artacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nin modernizasyon çalışmalarının ardından tekrar hizmete açıldığını hatırlatarak, “Modernizasyon çalışmalarımızla hem seyahat konforunu artırdık hem de daha yüksek standartlı bir taşımacılık sağladık. 2021 yılında tekrar hizmete sunulan hattımızı, açıldığı tarihten bugüne 2 milyon 522 bin 568 yolcumuz kullandı” dedi.

Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni 2,5 Milyon Yolcuya Ulaştı 1

Milli Elektrikli Trenlerle Yüksek Konfor

2023 yılından itibaren Adapazarı-Gebze hattında Milli Elektrikli Tren Setlerinin kullanılmaya başlandığını ifade eden Uraloğlu, bu setlerin yerli üretimle TÜRASAŞ tarafından geliştirildiğini belirterek, “Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarından olan TÜRASAŞ tarafından yerli imkanlarla üretilen Milli Elektrikli Setlerini ilk defa Adapazarı-Gebze arasında kullanmaya başladık. Konforuyla göz dolduran setlerimiz bugüne kadar 3 bin 803 sefer yaptı ve 369 bin 488 kilometre yol kat etti. Milli trenlerimiz bugüne kadar 867 bin 770 vatandaşımıza hizmet verdi” açıklamasında bulundu.

Hattın Durak Sayısı 13’e Çıktı

Adapazarı-Gebze hattında günlük sefer sayısının 10 olduğunu ve hattın Marmara Bölgesi’nde günlük ulaşımda büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, durak sayısının da artırıldığını belirtti. Uraloğlu, “Adapazarı-Gebze arasında günlük 10 sefer düzenleniyor. Hat üzerinde bulunan Kırkikievler ve Köseköy duraklarını da 27 Eylül’de hizmete açtık. Böylelikle durak sayısını 13’e çıkararak daha fazla vatandaşımızın trenimize erişimini sağladık. Artan durak sayıları sonrası yolcu talebinde de artış bekliyoruz. Adapazarı’ndan trene binen bir vatandaşımız yalnızca 1 saat 27 dakikada Gebze’ye ulaşıyor” ifadeleriyle seferlerin süresine dikkat çekti.

Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni 2,5 Milyon Yolcuya Ulaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.