1. Haberler
  2. Keçiören
  3. Adanalı Öğrencilerden Ankara Gezisi: Tarih ve Doğa Dolu Bir Gün

Adanalı Öğrencilerden Ankara Gezisi: Tarih ve Doğa Dolu Bir Gün

featured
service

Adana’dan gelen İmamoğlu Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ve İmamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Keçiören’de ağırlandı. 50 kişilik öğrenci grubu, Ankara’nın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini keşfetmek için unutulmaz bir gün geçirdi.

Ankara’nın Derin Tarihine Yolculuk: Milli Mücadele’den Deniz Dünyası’na

Öğrenciler, Keçiören gezilerinde önce Atatürk Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret ettiler. Burada, Ankara’nın milli mücadeledeki önemi ve müzenin sergilediği tarihi eserler hakkında detaylı bilgiler aldılar. Öğrenciler, rehber eşliğinde Halide Edip Adıvar’ın konakladığı odadan milli mücadele dönemine ait askeri malzemelere kadar pek çok detayı yakından incelediler.

Ardından, Deniz Dünyası adlı tesiste deniz canlılarıyla dolu bir keşif yaşadılar. 4 bin metrekarelik alanda Hint, Pasifik ve Atlas Okyanusu’ndan gelen 150 farklı türden balığı gözlemleyen öğrenciler, köpek balıklarından vantuzlara, kaplumbağalardan timsahlara kadar geniş bir yelpazede deniz canlıları hakkında bilgi edindiler. Bu etkileyici yolculukları sırasında öğrenciler, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Ankara’nın benzersiz atmosferini keşfetmenin keyfini çıkardılar.

Adanalı Öğrencilerden Ankara Gezisi: Tarih ve Doğa Dolu Bir Gün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.