1. Haberler
  2. Spor
  3. Adana’da Yaz Spor Okulları Coşkusu: Gençler Spora, Şehir Sağlığa Kavuşuyor

Adana’da Yaz Spor Okulları Coşkusu: Gençler Spora, Şehir Sağlığa Kavuşuyor

featured
service

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında, Seyhan ilçesindeki Yaz Spor Okulları’nın açılışı, Akkapı Mahallesi’nde bulunan Güney Yıldızı Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, Adana spor camiasının önemli isimleri, yöneticiler, Seyhanlılar, Akkapı ve çevre mahalle muhtarları, öğrenciler, eğitmenler ve aileler katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı bir spor kenti yapma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çocukları sokağın tehlikelerinden korumak, onlara spor yapma imkanı sunmak ve fiziksel ile ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılan Yaz Spor Okulları, aynı zamanda yetenekli çocuklara kulüp bünyesinde spor yapmaya devam etme fırsatı sunuyor. Başkan Karalar’ın öncülüğünde, daha fazla çocuğa ve gence ulaşmak için Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Adana'da Yaz Spor Okulları Coşkusu: Gençler Spora, Şehir Sağlığa Kavuşuyor 1

12 Branşta, 12 İlçede 20 Bin Çocuk Sporla Buluşuyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, “Çok Yaşa Adana” anlayışıyla sağlıklı bir Adana inşa etmek amacıyla 12 branşta, 12 ilçede yaklaşık 20 bin çocuğa spor yapma imkanı sağlıyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde güvenli ortamlarda gerçekleştirilen eğitimlerle, çocuklar ve gençler sporla tanışıyor. Belediye, çocukların ihtiyaç duyduğu spor malzemeleri ve kıyafetleri de ücretsiz olarak temin ediyor. Yaz spor okullarına katılan ve spora devam etmek isteyen yetenekli 6-16 yaş aralığındaki çocuklar ise Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde lisanslandırılarak spor kariyerlerine devam etme fırsatı yakalıyor.

Adana'da Yaz Spor Okulları Coşkusu: Gençler Spora, Şehir Sağlığa Kavuşuyor 2

Açılışta coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı yaz spor okulları projesinin, diğer belediyelere ilham veren bir geleneğe dönüştüğünü vurguladı. Karalar, “Sağlık için çok önemli olan spora, her branşta başarılı eğitmenlerle çocukları buluşturarak destek veriyoruz. Spor, gençleri ve çocukları madde bağımlılığından uzak tutmanın ve sokağın diğer tehlikelerinden korumanın en iyi yollarından biridir” dedi.

Başkan Karalar, ailelerin çocuklarını güvenli ortamlarda spor yaparken görmenin rahatlığını yaşadığını belirterek, “Ailelerin artık içleri rahat, çocuklarımız güvenli alanlarda spor yapıyorlar. İnsanlarımızı memnun edecek işler yapıyoruz. Halkımız da bizlere oy vererek yaptığımız bu işleri takdir ediyor, bizlere güveniyor. Kendimizi Adanalıya ve Adana’ya hizmete adamış durumdayız. Nerede ne eksik varsa tamamlamaya çalışan bir anlayışla hizmet üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Adana’da Yaz Spor Okulları Coşkusu: Gençler Spora, Şehir Sağlığa Kavuşuyor
Yorum Yap