1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Narin’in Ölümüne İlişkin Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Narin’in Ölümüne İlişkin Açıklama

featured
service

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında adli tıp uzmanları tarafından yapılan otopsi işlemi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir.” dedi.

Bakan Tunç, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda sabah 10.30’da başlayan otopsi işleminin akşam saat 21.40’ta sona erdiğini belirtti. Otopsi sırasında alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemelerin yapılacağını kaydeden Tunç, bu örneklerin bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’na, bir kısmının ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ve incelemeler tamamlandıktan sonra kesin ölüm sebebinin belirleneceğini ifade etti.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltında olan kişilerin ifadelerinin alındığını belirten Tunç, elde edilen yeni delillerin ardından 1 kişinin daha gözaltına alındığını ve gözaltı sayısının 24’e yükseldiğini açıkladı.

“Adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaklar”

Tunç, yaptığı açıklamada, “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir. Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Narin’in Ölümüne İlişkin Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.