1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç’tan, Şimşek’in İstifa İddialarına Sert Yanıt

Adalet Bakanı Tunç’tan, Şimşek’in İstifa İddialarına Sert Yanıt

featured
service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Tunç, sosyal medya platformlarında yayılan asılsız haberlerin, borsa yatırımcılarını yanıltmayı ve piyasada olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine sebebiyet vermeyi amaçladığını belirtti.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair söylentilerin tamamen gerçek dışı olduğunu ve bu tür spekülasyonların ekonomiye zarar verdiğini vurguladı. Tunç, “Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir” dedi.

“Yasal süreç başlatıldı”

Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesi uyarınca resen soruşturma başlattığını bildiren Bakan Tunç, bu tür maksatlı ve yanıltıcı haberleri yayanlar hakkında yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.

Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bazı sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet veren, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan, maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında; Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi uyarınca “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan ve Sermaye Piyasası Kanununun 107/2 maddesi uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir.”

Adalet Bakanı Tunç’tan, Şimşek’in İstifa İddialarına Sert Yanıt
Yorum Yap