1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Tunç: “Filistinli kardeşlerimizin haklarını her alanda haykıracağız”

Adalet Bakanı Tunç: “Filistinli kardeşlerimizin haklarını her alanda haykıracağız”

featured
service

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırıların üzerinden tam bir yıl geçti. Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan uygulamaları, tüm dünyanın gözleri önünde devam ediyor. Türkiye, bu zulme karşı tepkisini en sert şekilde dile getirirken, sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Filistin davasının yanında durmak ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek insanlığa ve tarihe karşı bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde masum Filistinli kardeşlerimizin dün olduğu gibi daima yanında olacak ve haklarını her alanda haykıracağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, açıklamasında İsrail’in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Gazze’de en temel insan haklarını yok saydığını belirterek, Gazze’nin dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüştüğüne dikkat çekti. “Yaklaşık 42 bin Filistinli hayatını kaybetti, 100 bine yakın kişi yaralandı ve milyonlarca Filistinli sistematik olarak göçe zorlandı” diyen Tunç, bu saldırıları “soykırım” olarak nitelendirdi.

İsrail’in yalnızca Filistin’de değil, Lübnan’da da savaş suçlarına devam ettiğini belirten Adalet Bakanı, uluslararası kuruluşların İsrail’in bu eylemlerine karşı yetersiz kaldığını ifade etti. “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, terör örgütü gibi davranan bebek katillerine karşı misyonlarını yerine getirmekte etkisiz kalıyorlar” şeklinde konuşan Tunç, vicdan sahibi ülkelere İsrail’in saldırılarına ‘dur’ deme çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“7 Ekim 2023’ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail’in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır. Uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail, geçmişte her dinden insanın barış ve huzur içinde yaşadığı Filistin’de, Gazze’de en temel insan haklarını yok saymaktadır. Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bine yakın Filistinlinin yaralandığı, milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak göçe zorlandığı Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir. Uluslararası kuruluşların aldığı kararlara uymayan İsrail, bir milleti yok etmeye çalışmaktadır. Kana doymayan İsrail, Filistin’de olduğu gibi Lübnan’da da savaş suçlarına devam etmekte, bölgeyi savaş alanına çevirmek istemektedir.

“Haklarını her alanda haykıracağız

Sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, kuvözdeki bebekleri dahi acımadan öldüren barbar İsrail’in hain saldırılarını maalesef görmezden gelmektedir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar, terör örgütü gibi davranan bebek katillerine karşı misyonlarını yerine getirmekte etkisiz kalmaktadır. Yüreğinde az da olsa vicdan kırıntısı kalmış olan ülkeler, Netanyahu ve çetesine artık ‘dur’ demelidir. Uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı olan İsrail’in saldırıları ve işgali, yalnızca Filistin halkının değil tüm insanlığın ortak meselesidir. Filistin davasının yanında durmak ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek insanlığa ve tarihe karşı bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde masum Filistinli kardeşlerimizin dün olduğu gibi daima yanında olacak ve haklarını her alanda haykıracağız.

“Adaletin savunucusu olacağız

İşgalci İsrailli yetkililerin işledikleri insanlık ve savaş suçları nedeniyle hak ettikleri cezayı almaları için uluslararası hukuk önünde girişimlerimizi sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek daima zalimlerin ve haksızlıkların karşısında dimdik duracağız. “Daha adil bir dünya mümkündür” idealiyle her zaman dünyada hakkın, hakkaniyetin ve adaletin savunucusu olacağız. İsrail’in hain saldırılarında şehit olan Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimize ve tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

Adalet Bakanı Tunç: “Filistinli kardeşlerimizin haklarını her alanda haykıracağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.