1. Haberler
  2. Spor
  3. Acun Ilıcalı: “Bir Mağlubiyetle Şampiyonluk Kaybedilmez”

Acun Ilıcalı: “Bir Mağlubiyetle Şampiyonluk Kaybedilmez”

featured
service

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Galatasaray’a 3-1 mağlup oldukları derbinin ardından açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, mağlubiyetten duyduğu üzüntüyü dile getirirerek şampiyonluk yarışında bir maçın belirleyici olmadığını vurguladı. Ilıcalı, “Biz Fenerbahçe’yiz, güçlü bir camiayız. Bir mağlubiyetin bir camiayı sarması diye de bir şey olamaz.” dedi.

Acun Ilıcalı, derbi mağlubiyetine dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Öncelikle çok üzgünüz. Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Tüm yönetim olarak, futbolcular olarak hepimiz çok üzgünüz. Nasıl bir galibiyetle şampiyon olunmuyorsa bir mağlubiyetle de şampiyonluk kaybedilmiyor. Oyun olarak baktığımız zaman, Takımımızın oyunuyla ilgili gayet pozitif bir durum var. İstatistiklere baktığımız zaman hepsinde üstteyiz ama futbol tabii ki sonuç oyunu. Kaybettik. Geçen sene bu dönemlerde 5 puan öndeydik, bu bize şampiyonluğu getirmedi. Nasıl geçen sene getirmediyse bu sene de şampiyonluktan koparmadı. Biz Fenerbahçe’yiz, güçlü bir camiayız. Bir mağlubiyetin bir camiayı sarması diye de bir şey olamaz. Kadromuzdan da hocamızdan da çok memnunuz. Hem futbolcularımıza hem hocamıza güveniyoruz ve şunun altını çiziyoruz: Hiçbir şekilde yarıştan kopma, ümitsizlik ya da gelecekle ilgili karamsarlık yok. Futbolcularımıza ve hocamıza inancımız tam. Yol kazasıdır, maç kaybedilir. Mühim olan ortaya konan futbol bence. 4-5 tane net pozisyonumuz var. Kornerlerde 4 katı, gol şanslarında 2 katı istatistiklerimiz var. Oynanan oyuna bakarım. Bu durumda da açıkçası gelecekle ilgili iyimser ama bugün tabii ki çok üzgünüm. Yönetim olarak da tabii ki üzgünüz.”

Ilıcalı, sezonun erken döneminde alınan bu mağlubiyetin takım üzerinde 8 aylık bir etkisi olmayacağını vurgularken, teknik direktör Mourinho’nun da gerekli müdahaleleri yapacağından emin olduğunu belirtti:

“Geriye bakmak istemiyoruz. İleriye bakıyoruz. Geriye bakıp geriyi konuşmayacağız. Biz yarından itibaren gelecekle ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Herhalde futbolla ilgili herkes bilir ki eylül ayının ortasını geçmiş bir dönemde oynanan bir maçın 8 aylık bir etkisi ne derece olabilir? Önemli olan bizim bu maçtan gerekli dersleri çıkarmamız. Ben başarının yolunu hataların düzeltilmesi ve takımın ileri doğru gitmesi olarak görüyorum. Yönetim olarak da Başkanımızla hala aynı görüşteyiz. Bu maçta hatalar var mı? Var. Ama mühim olan bu hatalardan ders almak. Eminim ki hocamız bu konuda gerekli müdahaleleri yapacaktır. Hocamız Mourinho buraya bir maç için gelmedi, sezon için geldi. Mantık olarak bakarsak da sezonda mağlubiyet hiç olmayacak iddiasında kimse bulunamaz herhalde. Tabii ki üzgünüz, yaralıyız. Mühim olan çabuk bir şekilde gelecekle ilgili doğru hamleleri yaparak yarışı mutlulukla sonuçlandırmak. Altını çizerek bir kez daha söylüyorum, bizim ümidimizle ilgili bir problemimiz yok. Taraftarımızı üzdüğümüz için hepimiz üzgünüz.”

Gelecekle ilgili de ben gayet iyimserim”

Maçta bekleneni veremeyen En-Nesyri’nin performansı hakkında sorulan bir soruya Ilıcalı şu cevabı verdi:

“Bir futbolcu çok iyi oynayamayabilir. Mesela Osimhen bugün çok mu iyiydi? Oynayamadı dimi. En-Nesyri de oynayamadı. Zaten forvetler böyle derbilerde çok kolay pozisyonda bulamazlar. Bireysel konulara girmeye gerek yok. Çok iyi oynadığı iddiasında değilim ama çok da ayıp olur şu anda herhangi bir futbolcu için… Oosterwolde için oyuncu değil deniliyordu. Geldiği yer ortada. İrfan Can ıslıklanıyordu, sonrasında nereye geldiği ortada. Günlük değerlendirirsek hata yaparız. Bizim inancımız hep gelecekle ilgili. Gelecekle ilgili de ben gayet iyimserim. Büyük bir camiayız. Taraftarlarımız tabii ki üzülmüştür. Takım olarak onları da üzdük ama bunun altından her beraber kalkıp ileriye gideceğiz.”

Protokol tribününde yaşanan gerginliklerle ilgili de açıklamalarda bulunan Ilıcalı, olayların büyütülmemesi gerektiğini belirtti:

“Ufak tefek şeyler. Önemli bir şey olmadı. Gerginlik maçın tansiyonudur. Böyle gerginlikler olur. Anormal bir durum olmadı.”

Son olarak puan kaybına dair konuşan Ilıcalı, şampiyonluk yarışının daha uzun olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

“Şu an herhalde 90 puan daha var baktığınız zaman aynı puanı da tutturabiliriz. Dediğim gibi olaydan çok ince hesaplar çıkarmaya gerek yok. Bir maç kaybettik üzgünüz, önümüze bakıyoruz.”

Acun Ilıcalı: “Bir Mağlubiyetle Şampiyonluk Kaybedilmez”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.