1. Haberler
  2. Yaşam
  3. ABD’ye Yerleşmek İçin L1 mi E2 Vizesi mi Daha Uygun?

ABD’ye Yerleşmek İçin L1 mi E2 Vizesi mi Daha Uygun?

service

ABD’de oturum izni almak isteyen iş insanları için yatırım yaparak E2 vizesi veya L1 vizesi seçenekleri mevcut. Bu iki vize türü arasında hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda uluslararası yatırım uzmanı Avukat Abide Gülel, önemli bilgiler verdi.

“L1 Vizesi, Birçok İş İnsanı İçin Daha Uygun”

Avukat Abide Gülel, Amerika’da iş ve yatırım fırsatlarının müvekkilleri tarafından en çok sorulan sorular arasında olduğunu belirtti. “Rusların ve Ortadoğuluların Türkiye’ye göç ettiği gibi Türklerin de belirli bir sermayeden sonra ‘artık gideyim yurtdışında yaşayım’ gibi talepleri oluyor. Benim belirli bir sermayem var, ABD’ye gideyim; bir UBER şirketi kurayım, kuru temizlemeci ya da fast-food dükkanı açayım, bunun karşılığında E2 vizesi alayım diye düşünüyor. Aslında L1 vizesi birçok iş insanına daha çok uyuyor,” dedi.

L1 vizesinin, dünyanın çeşitli ülkelerinde veya Türkiye’de yatırım yapmış ve 5-10 çalışanı olan iş insanları için daha uygun olduğunu belirten Gülel, “Bu ne demek? Amerika’da sabit olarak bir işletmeyi işletmek zorunda değilsiniz. Buradaki iş kolunuzla bağlantılı olarak verilen, buna ‘yönetici transferi’ de deniliyor bir vize çeşididir. Zaten başarmışsınız bu ülkede, gelin aynı başarıyı bizim ülkemizde de gösterin diye verdikleri çok güzel bir vize çeşididir L1 vizesi,” ifadelerini kullandı.

L1 Vizesinin Avantajları ve İşlem Süresi

E2 vizesi alarak ABD’ye taşınmak isteyen birçok müvekkiline L1 vizesini önerdiğini belirten Gülel, “Mülakatta, Türkiye ya da dünyanın başka yerindeki yatırımlarınızı, ortaya çıkardığınız katma değeri anlattığınızda ve bunu belgelediğinizde, size, eşinize ve çocuklarınıza sınırsız oturum hakkı tanınıyor. L1 vizesi adayının şirketlerde yönetici ya da ortak olarak ne tür bir katma değer ürettiğine bakıyorlar,” dedi.

L1 vizesinin Green Card’tan farkına da değinen Gülel, “Vatandaşlık hakkından farklı olarak oy kullanamazsınız sadece. L1 vizesi, mülakat da dahil olmak üzere 1-2 ayda sonuçlanıyor,” açıklamasında bulundu.

Gülel ayrıca, “İşletmenizin bir benzerinin orada kurulması gerekiyorsa bunu da partnerlerimizle birlikte sağlayabiliyoruz,” diyerek sürecin kolaylaştırılabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, ABD’ye yerleşmek isteyen iş insanları için L1 vizesi, mevcut yatırımlarını ve iş başarılarını ABD’ye taşımak isteyenler için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor.

ABD’ye Yerleşmek İçin L1 mi E2 Vizesi mi Daha Uygun?
Yorum Yap