1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. ABD’den Afrika Alt Sahrası’na 64 Milyon Dolar Ek İnsani Yardım

ABD’den Afrika Alt Sahrası’na 64 Milyon Dolar Ek İnsani Yardım

featured
service

Senegal’in başkenti Dakar’da gerçekleşen bir basın toplantısında, ABD Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu Sekreter Yardımcısı Julieta Valls Noyes, bölgeye 64 milyon doların üzerinde ek insani yardım sağlanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde de Dışişleri Bakan Yardımcısı Uzra Zeya, Büyükelçi Jeffrey Prescott ve Büyükelçi Michael J. Adler’ın benzer açıklamalarıyla birlikte, ABD’nin 2024 Mali Yılı’ndaki Afrika Alt Sahrası’na yaptığı toplam insani yardım miktarı 3,8 milyar doları aştı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcülüğü Ofisi‘nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bugün, Senegal’in Dakar şehrinde, Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu Sekreter Yardımcısı Julieta Valls Noyes, Afrika Alt Sahrası’na 64 milyon doların üzerinde hayati insani yardım sağlanacağını duyurdu. Bu yardım, Amerika Birleşik Devletleri’nin Afrika Alt Sahrası’na olan taahhüdünün son göstergesidir. Son günlerde Bakan Yardımcısı Uzra Zeya, Büyükelçi Jeffrey Prescott ve Büyükelçi Michael J. Adler tarafından yapılan duyurularla birlikte, ABD’nin Afrika Alt Sahrası’na yönelik toplam insani yardım miktarı 2024 Mali Yılı içinde 3,8 milyar doların üzerine çıkmıştır. Amerika Birleşik Devletleri, dünya genelinde Afrika’ya ve Afrika Alt Sahrası’na en büyük bireysel insani yardım bağışçısı olmaktan gurur duymaktadır.

“Kalıcı çözümler inşa etmeye yardımcı olacak”

Bu yardım, ABD’nin insani yardım ortaklarının, Afrika Alt Sahrası’ndaki mülteciler ve diğer yerinden edilmiş ve savunmasız nüfusların acil ve temel ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanıyacaktır. Aynı zamanda gönüllü geri dönüşün güvenli ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmesi ve yerel topluluklara entegrasyon gibi kalıcı çözümler inşa etmeye yardımcı olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri, daha fazla destek çağrısında bulunurken, Senegal halkının ve bölgedeki diğer ülkelerin, mültecileri, geri dönenleri ve ülke içinde yerinden edilmiş kişileri topluluklarında ağırlamak için gösterdikleri büyük çabaları da takdir ediyor. Senegal hükümetinin, mültecileri ulusal sosyal ve sağlık hizmetlerine dahil etme konusundaki örneği, bölgedeki istikrarın güçlendirilmesinde kilit bir rol oynamıştır. Amerika Birleşik Devletleri, diğer hükümetleri de Senegal’in mültecileri kapsama ve sürdürülebilir çözümleri teşvik etme örneğini izlemeye teşvik ediyor.”

ABD’den Afrika Alt Sahrası’na 64 Milyon Dolar Ek İnsani Yardım
Yorum Yap