1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD Savaş Gemisi İzmir’i Terk Edene Kadar “Onur Nöbeti”

ABD Savaş Gemisi İzmir’i Terk Edene Kadar “Onur Nöbeti”

featured
service

ABD’nin USS Wasp adlı amfibi hücum gemisinin İzmir Limanı’na demirlemesinin ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP), gemi İzmir’i terk edene kadar “Onur Nöbeti” tutacağını duyurdu. Nöbetin ikinci gününde, limanda geminin demirlediği alanın tam karşısında TKP imzasıyla “Yankee Go Home” yazılı bir pankart asıldı.

TKP’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Dün sabah saatlerinden itibaren onur nöbetimizin başlamasıyla gruplar halinde gemiye alınan ABD askerleri o saatten bu yana dışarı çıkartılmıyor. İzmir sokaklarında dostça karşılanmadıklarını, ellerini kollarını sallayarak gezemeyeceklerini gösterdik. Hepsi defolup gidinceye kadar da nöbete devam ediyoruz. Çıkmaya kalkarlarsa burada istenmediklerini yine göstereceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin (HTM) Çeşme, Urla ve Çiğli yerel meclislerinden temsilciler de bugün Onur Nöbeti alanını ziyaret ederek TKP’ye destek verdi.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
ABD savaş gemisine protesto: İzmir’de İstemiyoruz
Haberi görüntüle
ABD Savaş Gemisi İzmir’i Terk Edene Kadar “Onur Nöbeti”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.